Haberler

'Kastamonu sahiline dokunmayın'

Tarih: 17 Mayıs 2006 Kaynak: Radikal
Betonlaşma tehlikesi, Ege ve Akdeniz'den sonra Karadeniz'i de tehdit etmeye başladı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 140 kilometre uzunluğundaki Kastamonu sahilinin doğal yapısının bozulmaması gerektiğini belirterek, burada yapılaşmaya kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Ulusoy, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda, Karadeniz sahillerinin korunmasının önemine değindi. Özellikle 140 kilometre uzunluğundaki Kastamonu sahilinde yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Ulusoy, "Sevgilileri birbirinden ayırmayın. Denizle bütünleşen Kastamonu sahilinde yapılaşmaya izin vermeyin" diye konuştu.

'Kültürlerini korumuşlar'
Kastamonu'nun tanıtımı için gerekli desteği sağlayacaklarını ifade eden Ulusoy, "Bizlere tanıtımda ne görev düşüyorsa yapacağız" dedi. Yöre insanının kültürünü korumayı başardığını vurgulayan Ulusoy, "Bizim de bu insanlara borcumuz var. Kastamonu'da kültür varlıklarının korunması adına el sanatları ustalarının gayretlerine hayran kaldım. Anadolu insanının olgunluğu bize çok şey öğretiyor" diye konuştu. Kastamonu Ticaret Odası Başkanı Halil Öztosun da TÜRSAB'ın kendilerine yol göstereceğine inandığını ifade etti. "Kastamonu turizm merkezidir, ama helva yapmayı bilmiyoruz" diyen Halil Öztosun, şöyle dedi:

"Lütfen bize helva yapmasını öğretin. Bizde her şey var. Kış turizmi, deniz turizmi, yayla turizmi, kültür turizmi... Tek eksiğimiz, bunu nasıl ateşleyeceğimizi bilmiyoruz."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.