Haberler

Ölümle burun buruna yaşam

Tarih: 22 Mayıs 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Şenol Demirci
Belediyeler, Bakırköy'de çökme tehlikesi bulunan 6 apartman konusunda topu birbirine atıyor. Apartmanlarda yaşayanlar devletten yardım bekliyor

Bakırköy ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri, bilim adamlarının Bakırköy'de yaptığı incelemelerde her an çökme tehlikesi bulunan altı apartman konusunda sorumluluğu birbirinin üzerine atıyor.
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Bu sorunu çözecek imkânlara sahip olan Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Valiliğidir" dedi. Kanunen afet riski taşıyan yapılardan sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi'ne gereken rapor ve bilgileri ilettiklerini, ancak sürekli olumsuz yanıt aldıklarını söyleyen Erzen, şöyle konuştu:

'Valilik ilgi göstermiyor'
"Büyükşehir, her birim için en az 30-40 bin YTL arası para cezası kesmemizi ve tahliye kararı almamızı öneriyor. 90 aileyi nasıl evlerinden çıkarır, binalarını nasıl yıkarız? Valilik de gereken ilgiyi göstermiyor. Oysa Valilik Mahalli İdareler Yardımlaşma Fonu'nda 800 milyon YTL olduğunu biliyoruz. Bu paralar nerede kullanılacak?"

Topbaş: Mühürlensin
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise "Bu tespitleri yaptıklarına göre binaları tahliye etmeleri lazım. Bu 'sorumluluğu var' anlamına gelir. Bu yapıların güçlendirilmesi veya yenilenmesi için kaynak vermemiz mümkün değil. 'Tespit yaptım, riskli binaları tespit ettim' diyen bir belediye başkanı tahliye edip binaları mühürlemek durumundadır. Topu taca atmasın" dedi.

Devletimiz ne bekliyor?
"Yıkılması an meselesi" denilen altı binadan, Koşuyolu Caddesi Hulisi Demirelli Sokak'taki Yonca Apartmanı'nda 25 daire bulunuyor. Belediyenin kendilerine iki ay önce bir tebligat gönderdiğini belirten yönetici Sedat Taşçıkar, "Binamızı güçlendirmemiz değil yıkmamız gerektiği bildirildi. Ancak binamızın her an yıkılabileceğini sizden duyduk" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.