Haberler

Bodrum'a Kazak yatırımı

Tarih: 21 Mayıs 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Serpil Yılmaz
Bundan 8 yıl önce Bodrum'un Yalıçiftlik koyunda yatırımına başlanan Kempinski Hotel Barbaros Bay'ın görkemli açılışı önceki gece yapıldı; Kazaklar patrondu. Yılmaz ve Sirkeci ailelerinin 1995 yılında aldıkları 55 bin metrekarelik tahsisli arazi üzerine inşa edilen 173 odalı süper lüks otelin hisselerinin yüzde 75'ini, Kazakistan'ın en büyük doğalgaz şirketlerinden KazMunaiGas satın aldı. Böylece Aysir Turizm'in sahibi Orhan Yılmaz ile ortak olan Kazaklar, Türkiye'deki ilk turizm yatırımlarını Bodrum'da gerçekleştirmiş oldular. Yaklaşık 55 milyon dolara mal olan ve Türkiye'deki üçüncü Kempinski yatırımı olan otelin en büyük özelliği, "dinlence" sunması ve Avrupa'nın en büyük SPA merkezini işletmesi. Dünyada 1.500-2.000 dolarlık geceleme fiyatları olan otellerde SPA servisi veren Six Senses Spas, yabancı tur paketlerinin cazibesini artırıyor. Bu yıl yüzde 80 oranında yerli müşteriye yönelecek olan Yalıçiftlik'teki Kempinski Hotel'de çift kişilik oda-kahvaltı fiyatları 234 euro olarak belirlendi. Aysir Turizm'in CEO'su Hazinedaroğlu İnşaat'ın sahibi Turan Hazinedaroğlu'nun gelini Elif Hazinedaroğlu, "Kazaklarla Yalıçiftlik'teki turizm yatırımlarımızı sürdüreceğiz. 50 dönüm arazi aldık, villa tipi delux kategorisinde, Maldiv tatilleri türünde bir otel daha inşa edeceğiz" diyor.

Arazisinde 36 villa var
Otelin arazisi içinde inşa edilen 36 villanın 22'si zaman içinde 300 bin dolar ile 600 bin euro arasındaki fiyatlarla satıldı. 750 bin euro'ya satılan 14 villa ise bu sezon otel rezervasyonlarına dahil edildi. Recidence'lardan alanlar içinde çok ünlü bir Türk işadamı ve sanatçının yanı sıra, burada 12 ay geçiren Hollandalı bir aile ve Türk cumhuriyetlerinden gelen yeni Bodrumlular da bulunuyor.

Otelin mimarı tanıdık. Ritz Carlton, Four Seasons, Sofa, Movenpick gibi otellerin yanı sıra Koç Üniversitesi ve Yapı Kredi Operasyon Merkezi gibi özellikli binaların da mimarı olan Sinan Kafadar, yeni yapılan Nişantaşı City alışveriş merkezi ve Hüsnü Özyeğin'in satın aldığı Swissotel'in yenilenme projesinin de mimarı. Otelde 1 Temmuz'da da ressam İsmail Acar'ın sergisi açılacak.

Kempinski'nin açılışı, iş dünyası ve spor dünyasını buluşturdu. Eski Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı'nın yanı sıra Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve Futbol Şubesi Başkanı Adnan Polat'ın da katıldığı gecede Sezen Aksu'nun konserini, otelin içinde açılan Şamdan Gece Kulübü'ndeki eğlence izledi.
Gecenin en önemli konusu ise telefonlarımıza gelen bu mesajdı: Laik demokrat bütün dostları üç gün boyunca yakalarına siyah kurdeleler takmaya çağırıyoruz. Lütfen bu mesajın yayılmasına katkıda bulunun!
Siyaset arenasına bomba gibi düşen Danıştay'a yapılan saldırının izleri tartışılmaya devam etti. Siyah kurdeleler hemen yerini buldu, yüreklere takıldı!

Açılış törenine (soldan sağa) (Kempinski Hotels SA Yönetim Kurulu Baskanı Reto Wittwer, Kempinski Hotel Barbaros Bay Genel Müdürü Michael Sorgenfrey, Aysir Turizm ve İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yılmaz, National Company KazMunaiGas Başkanı ve Aysir Turizm ve İnsaat Ortağı Uzakbay Süleymenoviç Karabalin de katıldı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.