Haberler

Gölleri öldürdük

Tarih: 22 Mayıs 2006 Kaynak: Tercüman Yazan: Mehtap Gökdemir

Dünyayı tehdit eden susuzluk kapımızda. Bazı su kaynakları yapılaşma için doldurularak kurutuluyor. İhmal ve duyarsızlık yüzünden göller kirlilikten geçilmiyor, balıklar ölüyor.

Su kaynaklarının yapılaşma için kurutulması ve başta Eğridir olmak üzere Hazar, Beyşehir, Eber ve Kartalkaya göllerininin içler acısı hali vatandaşları çileden çıkardı. Meclis Dilekçe Komisyonu'na mektup yazan vatandaşlar, su kaynakları ve baraj göllerindeki kirlilikten dert yandı. Vatandaşlar bu gidişle susuz kalacaklarını belirterek tepkilerini ortaya koydu.

Vekiller hayrete düştü
Komisyonun yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkan tespitler, milletvekillerini hayrete düşürdü. Su kaynaklarının kurutularak yeni yapılaşmaya gidildiği ve atıkların buralara atıldığı belirlendi. Göllerin dengesinin bozulduğu, ortaya çıkarken, birçok yerde kaçak yapılaşmaya göz yumulduğu da tespit edildi.

Birbirlerini suçluyorlar
Şikayetler üzerine harekete geçen Komisyon, Çevre ve Orman Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve DSİ yetkililerini Meclis'e çağırarak dinledi. Ancak, bakanlıkların topu birbirine atması milletvekillerini şaşırttı. Çevre Bakanlığı'ndan gelen yetkililer DSİ'yi suçlarken, DSİ yetkilisi kendilerinin hatalı olmadıklarını ifade etti.

Büyüleyen manzara konuklarını bekliyor
BURASI denizden 1400 metre yükseklikteki Yozgat'ın Esenli Beldesi. Batı bölgelerindeki sahilleri andıran görüntüsüyle insanları cezbeden Gelingüllü Sulama Barajı, havaların ısınmasıyla birlikte konuklarını beklemeye başladı. Muhteşem bir piknik alanı olmasının yanı sıra su sporları ve olta balıkçılığı için ideal bir yer.

Güleryüzlü ve sıcakkanlı Esenli Beldesi halkı, gelen yerli ve yabancı turistlerle yakından ilgileniyor. Turizm yönünden Yozgat'ı çevreye tanıtacak yerlerden biri olarak gösterilen Esenli Beldesi ve Gelingüllü Sulama Barajı için 'Yozgat'ın incisi' benzetmesi yapılıyor.




Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.