Haberler

Başkan Topbaş, “Bütün denizler temizlenecek, tarihi plajlar açılacak…”

Tarih: 23 Mayıs 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ile birlikte tekneye binerek Marmara Denizi ile buraya akan Çırpıcı ve Ayamama Derelerindeki ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un 234 kilometre olan sahil şeridinin 140 kilometresinin temizlenerek denize girilebilir hale getirildiğini ve 3 yıl içersinde bütün denizlerin temiz hale geleceğini söyledi. 234 kilometre uzunluğunda sahil şeridi bulunan İstanbul’u temiz çevreye kavuşturmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Topbaş, “Sahiller bölüm, bölüm temizleniyor. 140 kilometresi denize girilebilir hale geldi. İstanbul’da deniz kirliliğini 3 yıl içinde bitirmeye ve tarihi plajları halka açmaya karar verdik. Bütün denizlere mavi bayrak dikeceğiz” dedi.

Marmara ve Boğaz’ı en fazla Çırpıcı, Ayamama ve Göksu dereleri ile Ambarlı havzasındaki akarsuların kirlettiğini hatırlatan Topbaş, “200 milyon YTL harcanan Çırpıcı Deresi ıslahı Temmuz ayında bitecek. Ambarlı’ya Biyolojik Arıtma tesisi yapılacak, Göksu’da ki kirlilik de yıl sonuna kadar bertaraf edilecek. Dereağzı’nda ki plaj düzenlenip, hizmete açılacak. İstanbul’daki toplam 603 kilometre uzunluğundaki derelerin 276 kilometresinin ıslah çalışmalarını tamamladık” diye konuştu.

Tarihi Plajlar Açılacak, Plajları Büyükşehir İşletecek
Menekşe, Florya, Fenerbahçe, Küçüksu, Caddebostan, Şile, Kilyos ve Karaburun gibi İstanbul’un kaybolan ya da düzensiz işletilen plajların yeniden kazanılacağına dikkat çeken Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu plajları Büyükşehir Belediyesi olarak biz işleteceğiz. Giyinme, soyunma yerleri, duş ve diğer tesisleri olacak. Bir kısmından cüzi bir ücret alırken büyük bir bölümü halka açık hale getirilecek. Bu süre içinde de denize girilebilir yerlere mavi, girilemeyecek yerlere de kırmızı bayrak dikerek halkı uyaracağız. Sahillerde kıyı dolgusu olan yerlerde taşların üzerine kum platformları da oluşturacağız.”

Orman Yangınlarına Uçakla Sorti
Öte yandan, yaz aylarındaki orman yangınları için geçen yıl 2 tane söndürme uçağı kiraladıklarını hatırlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bölge illere de hizmet verecek şekilde bu yıl da 3 uçak kiraladık. 15 Mayıs-3 Ekim aralarında, 550 saat uçma ön şartı ile 4 milyon 290 bin Euro bedel ödenecek. 12 saniyede, deniz veya göllerden 5-6 ton su alabilen bu uçaklar, yangınlara sortiler yapıyor. Cumartesi günü Şile’de bugünde Ömerli havzasında bir yangına başarıyla müdahale edildi” dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.