Haberler

Topbaş: Tarihi Plajlar Yeniden Halka Açılacak

Tarih: 24 Mayıs 2006 Kaynak: Akşam
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ile birlikte tekneye binerek Marmara Denizi ile buraya akan Çırpıcı ve Ayamama derelerindeki ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. İstanbul'un 234 kilometrelik sahil şeridinin 140 kilometresinin temizlenerek denize girilebilir hale getirildiğini belirten Topbaş, 3 yıl içersinde bütün denizlerin temiz hale geleceğini söyledi.

İstanbul'u temiz çevreye kavuşturmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Topbaş, 'Bütün denizlere mavi bayrak dikeceğiz' dedi.

Marmara ve Boğaz'ı en fazla Çırpıcı, Ayamama ve Göksu dereleri ile Ambarlı havzasındaki akarsuların kirlettiğini hatırlatan Topbaş, '200 milyon YTL harcanan Çırpıcı Deresi ıslahı temmuz ayında bitecek. Ambarlı'ya Biyolojik Arıtma Tesisi yapılacak, Göksu'daki kirlilik de yıl sonuna kadar bertaraf edilecek. Dereağzı'ndaki plaj düzenlenip, hizmete açılacak. İstanbul'daki toplam 603 kilometre uzunluğundaki derelerin 276 kilometresinin ıslah çalışmalarını tamamladık' diye konuştu.

Menekşe, Florya, Fenerbahçe, Küçüksu, Caddebostan, Şile, Kilyos ve Karaburun gibi İstanbul'un kaybolan ya da düzensiz işletilen plajların yeniden kazanılacağına dikkat çeken Kadir Topbaş, 'Bu plajları Büyükşehir Belediyesi olarak biz işleteceğiz. Giyinme, soyunma yerleri, duş ve diğer tesisleri olacak. Bir kısmından cüzi bir ücret alırken büyük bir bölümü halka açık hale getirilecek. Bu süre içinde de denize girilebilir yerlere mavi, girilemeyecek yerlere de kırmızı bayrak dikerek halkı uyaracağız. Sahillerde kıyı dolgusu olan yerlerde taşların üzerine kum platformları da oluşturacağız' diye konuştu.

YANGINLA MÜCADELE

Geçen yıl 2 tane söndürme uçağı kiraladıklarını hatırlatan Başkan Topbaş, 'Bu yıl da bölge illere de hizmet verecek şekilde 3 uçak kiraladık. 15 Mayıs-3 Ekim aralarında, 550 saat uçma ön şartı ile 4 milyon 290 bin euro bedel ödenecek. 12 saniyede, deniz veya göllerden 5-6 ton su alabilen bu uçaklar, yangınlara sortiler yapıyor. İki yangına başarılı şekilde müdahale ettik' dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.