Haberler

18 Yıllık Hayal Gerçek Oluyor

Tarih: 24 Mayıs 2006 Kaynak: Türkiye
Ağaoğlu Şirketler Grubu ile Net Şirketler Grubu, Bodrum-Milas Gayrimenkul ve Turizm Geliştirme Projesi’ne hasılat paylaşım modeliyle ortak oldu. Projenin imza töreninde konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, projenin kendilerini heyecanlandıran yönünün ülke ekonomisine yapacağı büyük destek olduğunu ifade etti. Net Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk da projeyi hayalden gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Yabancılara konut satışı kanununun çıkması, Avrupa’da, özellikle de İspanya’da ekonomik standartların yüksek olması, gözlerin Türkiye’ye çevrilmesini sağladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun projelerindeki kalite ve istikrarı, özellikle de satış sonrası hizmet politikası bizi çok etkiledi.’’

Beklediğimize Değdi
Tibuk şunları söyledi: “Her şey hayal kurmak ile başlıyor. Bu hayalle 18 yıl önce satın aldığımız arsada böyle bir projeyi hayata geçirmek bugüne nasipmiş. Bazı şeylerin zamanlaması çok önemli. Bu projeye olan ilgi son 6 ayda arttı. Özellikle dünya piyasasından çok fazla teklifler geldi. Özellikle yabancılara konut satışı ve bilhassa İspanya başta olmak üzere benzer özellikler taşıyan iklime sahip ülkelerdeki arsa fiyatlarının yüksek olması yabancıları bizim projemize çekti. Biz yabancıları ararken Ağaoğlu Grubu ile karşılaştık.” Verilen bilgiye göre, proje 30 binin üzerinde kişiye yılın 12 ayı boyunca kesintisiz ve kapsamlı hizmet verecek. Doğal yaşam tarzının korunması prensibiyle ekolojik dengenin korunacağı projede, toplam arazinin yüzde 94’ü açık ve yeşil alanlara ayrılacak. Proje toplam 6 etaptan oluşacak.

İşimize Geleni Yaparız
Girdiği ekonomik kriz sebebiyle İstanbul Yaklaşımı’na alınan ve 90 milyon dolarlık borcun 55 milyon dolarlık bölümünü 2012 yılına kadar borçlandıkları bankalara ödeyecek olan Net Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, Bodrum-Milas projesinden gelecek 90 milyon dolar ile borçlarını kapatmak üzere bankalarla görüşmelere başladıklarını, gerekli indirimleri aldıkları takdirde peşin ödeme yapabileceklerini söyledi. Tibuk, “Eğer anlaşamazsak vademize uyarız, buradan gelen parayı da Kıbrıs’taki yatırımlarımıza kaydırırız” dedi.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.