Haberler

Kendi Arkitera’nı Kendin Yarat!

Tarih: 24 Mayıs 2006

Arkitera Mimarlık Merkezi bir yeniliği daha gerçekleştiriyor. Mimarlık dünyası için daha katılımcı bir biçimde, daha nitelikli işlere imza atmak isteyen Arkitera Mimarlık Merkezi, okurlarını “Kendi Arkitera’nı Kendin Yarat!” projesine davet ediyor. Gönderilen çalışmaların bir kitap olarak yayınlanacağı bu projeye katılanlar arasından Arkitera ile birlikte çalışmak isteyecek tam zamanlı, yarı zamanlı ve dışarıdan bağımsız çalışacak editörler seçilecektir.

Yayın çerçevesini daha geniş ve nitelikli hale dönüştürmeyi hedefleyen Arkitera, kendisiyle birlikte çalışacak tam zamanlı, yarı zamanlı ve freelance editörler arıyor. Birlikte çalışılacak kişileri “Kendi Arkitera’nı Kendin Yarat!” projesi ile seçecek olan Arkitera, bu proje ile temelde iki şeyi hedefliyor: Yayıncılık anlayışını daha katılımcı bir boyuta taşımak ve yayıncılık alanında uzmanlaşmak isteyen kişilerle tanışıp yeni bir çalışma ortamı yaratmak.

Projeye katılmak isteyenlerden biri çeviri olmak üzere en az iki haber, kendi seçtikleri bir kişi ile yapılmış bir söyleşi, Arkitera Forum’da açılacak bir konu başlığı ve şart olmamakla birlikte bir köşe yazısı istenmektedir.

Katılımcılar dilerlerse, istenenlere ek olarak ya da sadece istenenleri içeren, kendi yaratıcılıklarına bırakılmış alternatif bir yayın biçimi ve içeriği de sunabilirler. Alternatif bir yayın ve sunum biçimi oluşturacaklardan, istenen dokümanları yapmayı düşündükleri alternatif yayın önerisinden ayrı tutmak istedikleri takdirde, ayrıca word dokümanı olarak mutlaka göndermeleri istenmektedir.

Çalışmaların e-mail yolu ile bu adrese, “Kendi Arkitera’nı Kendin Yarat!” konu başlığı ile gönderilmesi beklenmektedir.

Projenin bitimi ve yapılacak seçimlerle birlikte katılanlar arasından Arkitera ile birlikte çalışmak isteyecek editörler seçilecektir. Birlikte çalışılmak istenen kişilerin isimleri duyurulmayacak; kendileri ile özel olarak iletişime geçilecektir.

Projeye katılanlar tarafından gönderilen çalışmaların hepsi bir kitap halinde yayınlanacaktır. Her sene yapılması hedeflenen bu çalışma ile mimarlık yayıncılığına ilgi duyan kişilerin bir araya gelmesi ve iletişim kurması kolaylaşacak, çalışmalarını bir kitap ile sunmaları sayesindeyse yapılan işler bir çok kişiye kalıcı olarak ulaşacaktır.

Mimarlık yayıncılığında tam zamanlı, yarı zamanlı ya da bağımsız çalışmak isteyen editör adaylarını kendi Arkiteralar’ını yaratmaya davet ediyoruz.

Başvuruların Başlangıcı
24 Mayıs 2006
(Bu tarih itibari ile katılımcılardan neden ve ne şekilde Arkitera ile birlikte çalışmak istediklerini belirten bir yazı ile birlikte ad, soyad, e-mail ve telefon numaralarını göndermeleri beklenmektedir. Bu başvuru yapıldıktan sonra kendilerinden beklenenler e-mail yolu ile daha detaylı olarak açıklanacaktır. İletişim bilgileri katılımcıların eşit koşullar ve zaman aralığında çalışmalarını sağlamak amacıyla toplanmaktadır; bütün katılımcılara aynı gün içerisinde detaylı olarak ne istendiği gönderilecektir.)

Son Başvuru Tarihi
09 Haziran 2006 (Başvuru tarihi 13.06.2006 tarihine kadar uzatılmıştır!)

Teslim Tarihi
26 Haziran 2006

Değerlendirme
27 Haziran 2006

Tam Zamanlı Editör Adayları ile Görüşme
29 – 30 Haziran 2006

Kitabın Basım Tarihi
Ağustos 2006

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.