Haberler

Güzelyalı-Yenikapı iskelesinde işlerin yüzde 50’si tamamlandı

Tarih: 25 Mayıs 2006 Kaynak: Zaman Yazan: Fatih Karakılıç

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa-İstanbul arasını 75 dakikaya düşürecek Hızlı Feribot Projesi için Güzelyalı’da yapacağı iskele inşaatında yarıya yaklaşıldı.

Temeli 19 Mart günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin tarafından atılan Güzelyalı İskelesi’nin inşaatı geceli gündüzlü çalışmayla sürüyor. Körfez’in meşhur rüzgarından dolayı çelik kazık çakılmasının gün boyu yapılamadığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Rüzgarlı havada çelik kazık dikilmiyor. Bundan dolayı genellikle ekiplerimiz rüzgarın olmadığı güneş doğmadan önceki saatlerde çalışıyor. Çalışmalarımızı meteorolojiden aldığımız hava durumu raporuna göre planlıyoruz.” şeklinde bilgi verdi. Yetkililer, üstlenici firmanın 85 işçisiyle iskelenin dolgu çalışmalarının yanı sıra ikmal ve terminal binası yapımını sürdürdüğünü bildirdi.

İDO’nun en büyük terminali
İnşaatını Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği ve 53 dönüm üzerine kurulacak Güzelyalı İskelesi bünyesinde, 370 metrelik rıhtım, 10 metre genişliğinde ve 90 metre uzunluğunda iskele, 1380 metrekarelik terminal binası, 150 metre dalga kıran, 560 metrekare ikmal binası ve 200 araçlık otopark bulunacak. 400 yolcu kapasiteli terminal binasının içerisinde ise, bekleme salonu, kafeterya, satış üniteleri, bilet gişeleri, güvenlik odası, ofisler ve VIP salonu yer alacak. Güzelyalı İskelesi tamamlandığında İDO’nun en büyük terminali olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “Söz verdiğimiz gibi gününde bitireceğiz.” dedi. Şahin, Güzelyalı İskelesi inşaatının 2 ayda yüzde 45 seviyesine ulaştığını, diğer yatırımlarda olduğu gibi bu çalışmayı da söz verdikleri süre içinde bitireceklerini söyledi. Şahin, yıl sonuna kadar bitirilmesini planladıkları Güzelyalı İskelesi’nin hizmete girmesinin ardından, İDO’nun alacağı 2 adet arabalı hızlı feribotun seferlere başlamasıyla Bursa-İstanbul arasının 75 dakikaya düşeceğini vurguladı. Başkan Şahin, “Hızlı Feribot Projesi ile İstanbul-Bursa arasındaki karayoluyla 3,5 saat süren ulaşım, deniz yoluyla 75 dakikaya inecek. Güzelyalı, Bursa’nın dünyaya açılımının yeni noktası olacak.” dedi. İskelenin ve sipariş edilen dünyanın en gelişmiş feribotlarının devreye girmesiyle birlikte, günde yaklaşık 1.500 aracın taşınacağını ifade eden Şahin, “Gerek İstanbul’dan Ege’nin 15-17 vilayetine gidecek vatandaşlar, gerekse de Bursa’dan gidecekler 75 dakikada İstanbul’un merkezine ulaşacaklar. Güzelyalı Hızlı Feribot Projesi ile ulaşımda çağdaş, hızlı ve konforlu ulaşım devri başlayacak.” diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.