Haberler

ATM'den Dalaman'a Çevreci Havalimanı

Tarih: 25 Mayıs 2006 Kaynak: Akşam
Ankaralı YDA Grup bünyesindeki ATM Havaalanı İşletme tarafından yapımı gerçekleştirilen Dalaman yeni dış hatlar terminali, mimari yapısıyla alışılmış havalimanlarının dışına çıkıyor. Yoğun olarak İngiliz turistlerin kullanacağı yeni terminalde, inşa edilen hareketli güneş korucu sistem sayesinde, yüzde 40 daha az klima enerjisi kullanılarak çevrenin daha az kirletileceğini söyleyen projenin mimarı Emre Arolat, 'Yeni Dalaman Dış Hatlar Terminali ile alışılmış havalimanlarının dışına çıktık' dedi. İç dekorasyonda Dalaman bölgesinin bitki örtüsünü de kullanacaklarını söyleyen Arolat, şöyle dedi: 'Havalimanının mimarisinde ilk kez doğal ahşap kullandık. Betonları örtmedik. Yüzde 40 daha az klima kullanarak, dünyayı daha az kirleteceğiz.'

British Airways Direkt Uçacak
Dalaman yeni dış hatlar terminali, aynı zamanda 3 milyon yerine 10 milyon turiste hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. British Airway gibi İngiltere'nin en büyük havayolu şirketlerinin Dalaman'a direkt sefer koyacaklarını söyleyen ATM Havaalanı İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 'Bugünkü yolcu kapasitesinin 3 katından fazla yolcuya kolaylıkla hizmet verecek şekilde tasarlanan yeni terminal, yabancıların ülkemiz hakkındaki görüşlerine de olumlu katkı yapacak. Kaş'tan Marmaris-Datça'ya kadar uzun bir kıyı şeridine hizmet verecek. Bölgenin turizm kapasitesini artıracak' dedi.

Antalya'yı Yakalayacağız
Arslan şöyle devam etti: 'Bu bölge, Kaş, Kalkan, Fethiye, Göcek, Sarıgerme, Marmaris, Gökova ve Datça gibi, Türkiye'nin en çok bilinen uluslararası turizm destinasyonlarını kapsıyor. Yörenin mevcut 220 bin olan belgeli yatak kapasitesinin, 35 bin yataklı 'Dalaman Turizm City' gibi projelerle yakın bir zamanda 300 bini aşacağı düşünülüyor. Antalya ise Türkiye'de en yüksek sayıda turist çeken turistik destinasyon olarak lider konumda ve 2005 yılında 7.5 milyon turist ağırladı. Dalaman'ın da yakın zamanda Antalya'ya yetişeceğini öngörüyoruz.''

En Büyük Üçüncü Havalimanı
Planlanan tarihten 8 ay önce tamamlanan Dalaman Havaalanı yeni dış hatlar terminali haziran ayında hizmete açılacak. Arslan, yeni terminalin Antalya ve İstanbul'daki dış hatlar terminallerinden sonra Türkiye'nin yolcu sayısı bakımından en büyük üçüncü terminali olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Ciro Hedefi 500 Milyon $
ATM Havaalanı'nın da dahil olduğu YDA Grup, bu yıl 500 milyon dolar ciro hedefliyor. 7 farklı sektörde faaliyet gösteren ATM'nin Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, 'Dalaman ve Kazakistan'daki yatırımlarımızla hedefi gerçekleştireceğiz' dedi.

Dalaman'da Turist Sayısında Azalma Yok
ATM Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, her geçen gün Dalaman Havalimanı'na gelen turist sayısının arttığını söyledi. Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 10 ile 12 arasında bir düşüş yaşandığını söyleyen Arslan, 'Halbuki Dalaman'a gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 17.5 oranında arttı. Türkiye'ye gelen turist sayısı azalırken, bu bölgeye gelen turist sayısı artıyor' dedi. Dalaman'a havayoluyla gelen yabancı turistlerin arasında yüzde 70 ile İngilizler ilk sırada yer alıyor. İngilizleri, Alman, Hollandalı ve Rus turistler izliyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.