Haberler

Konut kredisine özel şube açılıyor

Tarih: 26 Mayıs 2006 Kaynak: Milliyet
Konut kredilerinde toplam 2.5 milyar YTL'lik hacime ulaşan Akbank, bu kapsamdaki tüm ürün ve hizmetlerini 'Büyük Kırmızı Ev' çatısı altında topladı. Yeni proje, konutla ilgili bilgi hattı, web portalı, web kredi, cep kredi, faks kredi, 'kendini ödeyen konut kredisi' gibi ürün ve hizmetleri içinde barındırıyor.

Yeni ürün ile başta konut kredileri olmak üzere tüm kredi kalemlerinde sektörün bir numaralı kreditörü olmayı sürdüreceklerini anlatan Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, 'Büyük Kırmızı Ev' ile Akbank'ın şu anda yüzde 15 olan konut kredilerindeki payını 3 yıl içerisinde yüzde 20'lere çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Kurtul, her gün ortalama 300 kişiye konut kredisi kullandırdıklarını, toplamda 60 bin müşterinin konut kredisi aldığını ifade etti.

Haziran ayının sonunda ilk etapta İstanbul'da 'Büyük Kırmızı Ev' çatısı altında açılacak olan şubelerde, banka işlemleri yapılmayacak, sadece konut kredisi verilecek. Burada hizmet verecek personel de konut kredilerinde uzman olacak. Akbank'ın Türkiye genelindeki 300 şubesinde de, 'Büyük Kırmızı Ev' standları olacak. Öte yandan banka, proje kapsamında emlakçılarla da anlaşma yapacak. Anlaşmalı emlakçılarda gayrimenkulü alacak olan müşterinin kredi işlemleri ile de emlakçı ilgilenecek.

Web sitesi kuruldu
Yeni hizmetin getirdiği bir diğer yenilik ise, konut sahibi olmak isteyenler için hazırlanan sesli portal. Tüketiciler, '444 00 11' numaralı telefonu arayarak, Akbank'taki uzman yetkililerin tavsiyelerini alabilecek. 'www.buyukkirmiziev.com' adresli web sitesinde ise ev alırken dikkat edilmesi gereken noktalar, mortgage ile ilgili bilgiler, konut kredisi başvurusu için gerekenlerin yanı sıra Akbank'la anlaşmalı inşaat projeleri hakkında bilgi almak mümkün olacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.