Haberler

'Yabancılara yer satmayın'

Tarih: 27 Mayıs 2006 Kaynak: Radikal
Altınoluk beldesinin CHP'li Belediye Başkanı İsmail Aynur, belde halkına 'Yabancıya yer satmayın' çağrısı yaptı. İskele Mahallesi'ndeki Çınaraltı Çay Bahçesi'nde dün halk toplantısı düzenleyen Aynur, emlakçılardan ve arazi sahiplerinden yabancılara yer satmamasını istedi.

Başkan Aynur, "Arsa ve arazi sahiplerine sesleniyorum. Yabancılara yer satmayın. Yaşadığınız yere sahip çıkın. Yabancılar tatile gelsin. Paralarını bırakıp gitsinler" dedi.

Yer alan yabancıların ilçeye bir faydasının olmadığını ileri süren Aynur, şunları söyledi: "İkinci konutta iki ay kalıp gidiyorlar. Ekonomik ve sosyal anlamda bir faydaları olmuyor. Yabancı derken yurtdışından gelenleri kastediyorum. Akdeniz elden çıktı. Şimdi arazi spekülatörleri gözlerini bizden yana çevirdi. Yer satmayalım, Altınoluk'u koruyalım."

'Lokomotif sağlık'
Sağlık turizminin Altınoluk'un lokomotif sektörü olduğunun altını çizen Aynur, astım hastanesinin hizmete girmesinden sonra mağara ve termal turizme yönelmek istediklerini ifade etti. Bu konuda çalışmalara başladıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını belirten başkan Aynur, "Altınoluk, sağlık turizminde yerini almak, imkânlarını değerlendirmek ve turizmi çeşitlendirmek zorunda" diye konuştu.

Herkesin buna hazır olmasını isteyen Aynur, kenar mahallelerde kalan yolların kısa sürede asfaltlanacağını, bu yaz da seyyar satıcıların beldede tezgâh açmalarına izin verilmeyeceğini kaydetti. Başkan Aynur, "Kumsal bu hafta temizlenecek, sahilde uygun görülen yerlerdeki duş kabinlerinin sayısı artırılacak" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.