Haberler

'İnşaatçılar vergi rekortmeni olacak'

Tarih: 28 Mayıs 2006 Kaynak: Sabah Yazan: Esen Evran
Torunlar Grubu Başkanı Aziz Torun, TMSF'den aldıkları Esentepe'deki arsada 44 katlı iş merkezi, otel ve rezidans projesine başlayacaklarını söylerken, 2006 ve 2007 yıllarında inşaatçıların vergi rekortmeni olacağını belirtiyor.

Kamuoyunda bakliyat kralı olarak tanınan, son dönemde ise girdikleri çeşitli ihalelerle sık sık gündeme gelen ve 2004'te Bursa'da vergi rekortmeni olan Torunlar Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin vergi rekortmenlerinin inşaatçılardan çıkacağını söyledi. Geçtiğimiz aylarda Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin'in 41 milyon YTL verdiği TMSF'nin Esentepe'deki arsasını son anda devreye girerek 45.9 milyon YTL'ye alan grup, burada 44 katlı bir iş merkezi+ otel ve rezidans yapacak. Torunlar, bu arsadaki projede bir yabancı şirketle birlikte çalışacak. 2006'da 600 bin metrekareyi aşan alanda 3 gayrimenkul projesi geliştirmeye hazırlanan Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun sorularımızı yanıtladı.

* Torunlar bugüne kadar sessiz bir gruptu. Bir anda adınız pekçok ihalede geçmeye başladı, Star, Galataport gibi... Daha agresif bir grup olmaya mı karar verdiniz? Bizim gıdada 45 yıllık geçmişimiz var. Bu arada Antalya, Bursa ve Ankara'da alışveriş merkezlerimiz bulunuyor. Netsel Marina'da Koç'la ortaklığımız var, ama biz işe ticari olarak bakıyoruz. Netsel Marina ilk başta bizim alanımız değil gibi görünse de, ticaretin kuralları evrenseldir. Böyle bakınca her işi geliştirebilirsiniz. Yetişmiş kadrolar da var, yani bilmediğiniz işe de girebilirsiniz. Medyayla ilgilenmemiz böyle bir bakış açısıydı. O sektörün gelecek vaad ettiğini, kârlı bir sektör olduğunu düşündük, Star'la o yüzden ilgilendik.

* Sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz? İnşaatçılar bundan sonra nasıl gündeme gelecek? Konutlara gösterilen olağanüstü talep bu sektörü aşırı kârlı kıldı. Yeni oyuncular girdi sektöre. İnşaat, çok büyük know-how gerektirmiyor diye oldu bu. Önümüzdeki yılların vergi rekortmenleri inşaatçılar olacak. Bu yıl yoktu, çünkü inşaatlar yeni başlamıştı. Yıllara sari beyanname mükellefi olduğu için inşaatçıların kârları yansımadı geçen yıla. 2006-2007'nin vergi rekortmenleri inşaatçılar olacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.