Haberler

İstanbul Heyecan Veriyor

Tarih: 30 Mayıs 2006 Kaynak: Türkiye
Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden sayılan Pritzker Mimarlık Ödülü’nün bu yılki sahibi Paulo Mendes da Rocha, ödülünü İstanbul’da alacak. Ödüle ilişkin Hyatt Regency Oteli’nde düzenlenen basın toplantısına Mendes da Rocha, Pritzker Mimarlık Ödülü’nü veren Hyatt Vakfı Başkanı Thomas J. Pritzker, Pritzker Ödülü Direktörü Martha Thorne ve Jüri Başkanı Lord Palumbo katıldı.

Toplantıda konuşan Mendes da Rocha, ödül töreni için İstanbul’un seçildiğini duyduğunda çok şaşırdığını ve bunun zamanında bir seçim olduğunu düşündüğünü vurgulayarak, ‘’Hristiyan, Müslüman, Avrupalı, Asyalı, aynı zamanda hepsi olabilen bir şehir. İstanbul’la ilgili insanı heyecanlandıran şey bu... İstanbul ikili bir görüntü sağlıyor. İstanbul’da pek çok anlamda birbiriyle buluşan iki taraf var’’ dedi.

Mendes da Rocha, yarın akşam ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesinin beklendiğini hatırlatan ve ‘’Başbakan Erdoğan size yarın bir de projeyle gelirse cevabınız ne olur?’’ sorusu üzerine, ‘’Ben öyle olacağını zannetmiyorum. Ama bir proje önerilseydi, hakikaten zor olurdu. Herhangi bir projeyi yapmam o kadar kolay değil. Biz mimarlar çok heyecanlı insanlarız. Neleri yaparız, neleri yapamayız, diye düşünürüz. Ama böyle bir ödülü Başbakan’ın kendisinden almak, benim için çok büyük bir onur’’ diye konuştu. Thomas J. Pritzker de, İstanbul’un seçimine ilişkin şunları söyledi: ‘’İstanbul ilginç bir fırsattı bizim için. Doğu ile batının buluştuğu yer İstanbul... Aynı zamanda fikirlerin değiş tokuşunun gerçekleştiği yer. Dünya küresel çağa girmiş vaziyette. Böylesi bir dönemde fikirlerin değiş tokuşunun devam etmesi çok önemli. Mimarinin önemiyle ilgili mesajı insanlara aktarmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. İstanbul da buna uygun bir şehir.’’ Paulo Mendes da Rocha’ya ödülü, yarın akşam Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenecek törenle verilecek.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.