Haberler

Hazine arazileri imarlı satılacak

Tarih: 30 Mayıs 2006 Kaynak: Tercüman
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, imarsız Hazine arazilerinin imara alınmasına yönelik çalışma başlatılacağını bildirdi. Unakıtan, Hesap Uzmanları Kurulu'nun 61. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'AB Sürecinde Vergi Politikaları'' konulu panele gelişi sırasında, gazetecilerin 'imarsız hazine arazilerinin satışının durdurulmasına ilişkin' sorularını yanıtladı. İmarsız Hazine arazilerinin çok düşük fiyatlarla satın alındığını, daha sonra imar çıkarılarak Hazine'nin büyük kayba uğratıldığını ifade eden Unakıtan, 'Bu kaybı önlemek için bu kararı aldık. Yoksa tüm satışları durdurmak maksadıyla değil' dedi. Hazine'nin menfaatini korumaya çalıştıkların vurgulayan Unakıtan, gelişmelere göre kararı gözden geçireceklerini dile getirdi.

Büyük şehirler
'İmar mı beklenecek?' sorusu üzerine Unakıtan, söz konusu arazilerin imar durumuna alınması için çalışma başlatılacağını bildirdi. İlgili defterdarlıklara konuya ilişkin talimat verildiğini belirten Unakıtan, belediyelerle ortak çalışma yürütüleceğini söyledi. Unakıtan, 'İmarsız Hazine arazileriyle ilgili rantın daha çok hangi bölgelerde görüldüğüne' ilişkin soru üzerine de, bu tarz olayların daha çok büyük şehirler ve gelişme gösteren bölgelerde gözlendiğini ifade ederek, 'O bakımdan o bölgelere daha fazla yoğunlaştık' diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.