Haberler

Katılmadığına yanma, katıl!

Tarih: 30 Mayıs 2006 Kaynak: Radikal Yazan: Müjde Yazıcı

Apple IMC Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, bu yıl profesyonellere de açılan iCan'le ilgili olarak "Evinde dijital fotoğraf makinesi olan herkes, çektiği bir fotoğrafla bile yarışmaya katılabiliyor. Sınırımız yok" diyor.

Altıncısı düzenlenen Apple iCan yarışması, bu yıl daha da büyüdü. Dijital fotoğraf, müzik, film ve tasarım dallarında düzenlenen yarışmaya artık profesyoneller de katılabiliyor

'Yaratma ateşi seni de saracak, katılmadığına yanma!' sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen iCan tasarım, film, müzik ve fotoğraf yarışması daha da büyüyerek yoluna devam ediyor. Apple iCan, Türkiye'de dijital platformda gerçekleştirilen en kapsamlı yarışma. Bu yıl profesyonellere de açık olan iCan'e katılım ise çok kolay. Elinizdeki dijital teknolojiyi yaratıcılığınızla birleştirerek yarattığınız her yapıtla iCan'e katılabiliyorsunuz. Yarışmaya katılacak eserler için öncelikle www.apple.com.tr/ican adresinden kayıt yapılması ve kayıt numarası alınması gerekiyor. Son katılım tarihi 2 Haziran.

Yaratıcılığını konuştur!
iCan ile ilgili olarak konuştuğumuz Apple IMC Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, iCan'in yaratıcı olan herkese sınırsız olanak sağladığının alıtını çiziyor: "Dijital teknolojiler artık o kadar esneklik sağlıyor ki, evinde dijital fotoğraf makinesi olan herkes çektiği birkaç fotoğrafla yarışmaya katılabiliyor. Çok profesyonel kayıt stüdyosu olmayan birisi de evdeki bilgisayarında kayıt yapıp yarışmaya katılabilir. Katılım sınırı yok gibi. Tasarım, müzik, film ve fotoğrafla fazla ilgilenmeyen insanların 'Ben de bu yarışmaya katılayım' dediğini biliyorum. Bu çok güzel bir gelişme. Böylece Türkiye'de gizli kalmış yaratıcılıkları da ortaya çıkarmış oluyoruz."

Dört ana kategoriye ayrılan yarışmanın alt kategorileri de var. Film kategorisinde kısa film, animasyon film ve visual mix başlıkları; müzik kategorisinde ise reklam müziği, deneysel müzik gibi başlıklar yer alıyor. Tasarım alanında ise reklam tasarımı, web reklam tasarımı gibi altbaşlıklar var. Fotoğraf kategorisine gelirsek, katılımcılar dijital, art ve dış mekân imaj olarak üç altbaşlıkta yarışmaya eserlerini gönderebilir.

Fotoğraf dalında Ara Güler'den Nihat Odabaşı'na, tasarım dalında Alinur Velidedeoğlu'ndan Can Yalman'a, müzik dalında Sertab Erener'den Burhan Öçal ve Mazhar Alanson'a ve film dalında ise Meltem Cumbul'dan Demet Akbağ, Timuçin Esen, Haluk Mesci ve Ezel Akay'a kadar yüzden fazla jüri üyesi finalisti belirleyecek.

Mustafa İçil, haziran ayı sonunda düzenlenecek törenle ödüllerin sahiplerini bulacağı iCan'i uluslararası boyuta taşıma hedeflerinin olduğunu belirtiyor. İçil, "Amacımız bu işin sürekliliğini sağlamak. Yarışma sonunda kazananlar belirlendi ve davayı kapattık gibi olsun istemiyoruz. Amacımız yaratıcı olan kişileri kalabalıktan sıyırıp çıkarmak. Finale kalan ödül alan isimlerin duyurulmasını sağlayacağız. Farklı çalışmalar yapacağız bu konuda. Bazı etkinliklerimize kazanan isimleri entegre etmeye çalışacağız. Apple Günleri yapıyoruz mesela, orada iCan köşesi yapacağız. Web sitemizden eserleri paylaşacağız. Sponsorlarımız da katılımcılara destek verecek bu konuda. Yaratıcılığıyla öne çıkıp ödül alan isimleri farklı platformalarda da duyurmayı amaçlıyoruz" diyor.

Mix'leriniz için özel parçalar
Müzik kategorisinde yarışacak olan katılımcıların kullanmaları için Mercan Dede, 'Ab-ı Hayat' ve 'Hayalname' adlı iki parça yaptı. Remix ve Visual Mix alt kategorilerinde yarışacaklar için yapılan bu parçalar katılımcılar tarafından mix'lenecek. Katılımcıların aynı şartlarda yarışabilmeleri için Mercan Dede'nin yaptığı bu iki parça sadece Apple iCan yarışması kapsamında kullanılabilecek.
Daha önce iCan'e katılmış eserlerse yarışmaya kabul edilmiyor. Katılımcılar birden fazla ana veya alt kategoriye katılabiliyor.

Her alt kategoriye en fazla bir eser gönderilebiliniyor. İnternetten yapılan başvuru sırasında verilen kayıt numarasının, dosya ismi olarak CD veya DVD üzerine kaydedilmesi zorunlu. Katılımcıların eserlerini Apple iCan'06 PK. 70 Gayrettepe / İstanbul adresine göndermeleri gerekiyor. Ve tabii 18 yaş sınırı var.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.