Haberler

Erdoğan: 'Kanyon' ilham verici

Tarih: 31 Mayıs 2006 Kaynak: Radikal
Eczacıbaşı Holding ile İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) yüzde 50-50 ortaklık yaparak İstanbul Levent'te inşa ettiği Kanyon, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Toplam 200 milyon dolara mal olan Kanyon'da 160 mağazanın bulunduğu dört katlı alışveriş merkezi, 180 konut ve 26 katlı ofis binası bulunuyor.

Açılışına 5 bin kişinin katıldığı Kanyon'da 40'a yakın yeni marka ilk kez İstanbullularla buluştu. 30 bin metrekarelik arsa üzerinde 250 bin metrekare kapalı alan olarak inşa edilen ve Metro'ya bağlantısı bulunan Kanyon'da 1600 kişilik dokuz sinema salonu, 2 bin 300 araçlık otopark, 8 bin 500 metrekarelik sığınak, açık ve kapalı yüzme havuzu, masaj salonları, restoran ve barlar yer alıyor.

'İnsana ve doğaya saygılı'
Kanyon'un açılışını yapan Erdoğan, "Burası dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul'un gelecek vizyonu açısından ilham verici yapılardan biri. Kanyon'u birkaç nedenden dolayı çok önemsiyorum. Kanyon, hem insanı hem de doğayı koruyan yapısıyla mimar ve kent bilimcilerimize yeni yaklaşımlar kazandıracak" diye konuştu.

İstanbul'un çok büyük kayıpları olduğunu belirten Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul'un üç büyük medeniyetin mimarisine sahip bir şehir olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle konulacak her taşın ve tuğlanın estetik hesabını iyi yapmalıyız. Nerede gecekondu ve kaçak yapılaşma varsa onların üzerine gitmek zorundayız. İstanbul'u yağmalamak için yıllarca uğraşıldı ama İstanbul hasara rağmen güzelliğiyle dimdik ayakta kaldı."

'Yaşam anıtı oldu'
Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise "Ortağımız İş GYO ile Kanyon'u, kentimizin en özellikli yaşam merkezi ve anıtı olarak yaşatacağız" dedi. İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Gürman Tevfik de Kanyon Projesi'ne, herkesin yatırım yapmaya çekindiği bir dönemde, heyecan ve istekle başladıklarını söyledi.
Kanyon'u gezen Erdoğan'ın çoğunluğu yabancı markalardan oluşan 160 mağaza arasında sadece yerli beş mağazayı gezmesi dikkati çekti. Kan yon'un tasarımı, İkiz Kuleler'in yıkılmasına yönelik incelemede danışman olan Jerde Partnership ve Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapıldı.

Viyadükler güçlendiriliyor
Öte yandan başka bir törene katılan Erdoğan, köprü ve viyadüklerin dayanıklılık çalışmalarını başlattıklarını söyleyerek, "Güçlendirme çalışmaları 30 ayda bitecek" dedi.

'40 markanın gelme nedeni istikrar'
Kanyonun açılışında, Türkiye ve insanların değiştiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
"Ekonomik kriz sıkıntısını artık insanlar üzerinden attı. İnşaat sektörü başta olmak üzere her alanda canlanma yaşıyoruz. İnsanlar önünü görebiliyor, istikrar var.
40 yeni markanın Kanyon'da açılmasının nedenlerinden biri de bu. Yoğun konut projeleri üretiliyor. Devlet olarak biz de inşaat işine girmek zorundaydık çünkü kentsel dönüşüm başlamalıydı biz de bu işe ilk olarak Ankara'dan başladık. Esenboğa'dan Ankara'ya girerken göze çarpan gecekonduların hepsini yıktık. Havaalanını ve otoyolu yeniledik. TOKİ'yle beraber orada değişik projeler yapıyoruz. Bu çalışmalarımız 80 vilayette de devam edecek."

Hakkasan eylülde açılıyor
Londra'nın en ünlü lokantalarından Hakkasan ve dünyanın en popüler yemek zincirlerinden Le Pain Quotidien By AC de Kanyon'da yerini aldı. Hakkasan'ın müşterileriyle buluşması eylül ayını bulacak. 40 yeni markanın yer aldığı Kanyon'daki markalardan bazıları şunlar:

Accessorize
Camper
Imaginarium
Kaloo
Lacoste
Murphy&Nye
Ottoman
Guess
Next
Swarovski
Chakra
Durance en Provence
Mackha
Vakko
Paşabahçe
Yargıcı
Remzi Kitabevi
Teknosa
Lacoste
Mango
Calvin Klein
Chanel
D&R
Burger King
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.