Haberler

200 milyon dolara İstanbul’a değer katan yaşam anıtı kurduk

Tarih: 31 Mayıs 2006 Kaynak: Hürriyet Yazan: Hanife Baş
EczacıbaşıTopluluğu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (İŞGYO) birlikte gerçekleştirdiği İstanbul Levent’teki Kanyon projesi dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle açıldı. İnşaatına 2003’te başlanan ve 200 milyon dolara mal olması planlanan Kanyon, Beşiktaş, Şişli ve Levent’in kesiştiği noktada, daha önce Eczacıbaşı İlaç Fabrikası’nın bulunduğu arazi üzerinde inşa edildi. Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul’a yakışır ve ona değer katan bir yaşam yaratma merkezi oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

64 Yıllık Simge
Eczacıbaşı, şöyle devam etti: "Buranın, estetik ve teknik olarak günümüzün mimarlık anlayışını yansıtan bir anıt olmasını hedef aldık. İstanbul’un içinde ve onunla bütünleşmiş bir kent olan Kanyon’la bu hedefimize ulaştık. Bugün üzerinde İstanbul Kanyon’un yükseldiği bu arsada 1952 yılında Eczacıbaşı İlaç Fabrikası işletmeye açılmıştı. Bu fabrika, bizim sanayi alanındaki ilk girişimimiz olduğu gibi, Türkiye’nin de ilk ilaç üretim tesisiydi. İşte o fabrika Topluluğumuzun temelini oluşturdu. Eczacıbaşı Topluluğu, iş yapmaya ilaç üreterek başladı ve bir sağlık ürünü üretmenin öğrettiği sorumluluk ve titizliği, tüm işlerinde uyguladı. İşte bu nedenlerle, buranın bizim için 64 yıldan beri özel bir simgesel değeri ve önemi vardır. Bundan sonra da, ortağımız İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı ile birlikte, İstanbul Kanyon’u, kentimizin en özellikli yaşam merkezi ve bir anıtı olarak uzun yıllar yaşatacağız."

Çekim Merkezi
Eczacıbaşı, "İstanbul Kanyon, daha şimdiden mimari özellikleri, sunduğu geniş hizmet paleti ve kentle olan çok yönlü bağlantıları sayesinde, bir çekim merkezi niteliği kazanmış bulunuyor. Kanyon’da yer alan iş yerlerinin yöneticilerinin, bu ortamı en iyi biçimde değerlendireceklerinden kuşku duymuyorum" dedi.

Zoru Başardık
İŞGYO Yönetim Kurulu Başkanı Gürman Tevfik de, Türkiye ve Avrupa’nın günümüzdeki en büyük ev, ofis ve alışveriş-eğlence merkezlerinden biri olmaya aday Kanyon Projesi’ne, herkesin yatırım yapmaya çekindiği bir dönemde, Eczacıbaşı ile birlikte büyük bir heyecan ve istekle başladıklarını söyledi. Tevfik, şöyle devam etti: "Ardımızda bıraktığımız dört sene boyunca, 200 milyon dolarlık bu eşsiz projede binlerce kişinin emeği her bir metrekareye anlam kattı. Her türlü deneyimi bünyesinde barındıran bir şehre, yeni bir soluk katmanın ne kadar zor olduğunu sizler de tahmin edersiniz. İşte Kanyon ile biz zoru başardık."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.