Haberler

Pritzkerli mimar Rocha İstanbul’da

Tarih: 31 Mayıs 2006 Kaynak: NTVMSNBC

Bu yıl Brezilyalı Paulo Mendes da Rocha’ya değer bulunan dünyanın en prestijli mimarlık ödülü Pritzker, bu akşam (30 Mayıs) Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenecek bir törenle ünlü mimara veriliyor.

Pritzker, mimarlık dünyasının Oscarı olarak nitelendirilen bir ödül. Hyatt Vakfı Başkanı Thomas J. Pritzker’in de katıldığı basın toplantısında Da Rocha, “Şehir bir bina gibidir. Tüm şehir, aslında insanların birlikte yaşadığı bir evdir benim için” diye konuştu.

Stadyumdan, müzeye, kiliseden rezidanslara kadar birçok alanda yapıtlar veren Mendes Da Rocha’ya göre bir kentin tamamı tek bir mimarlık yapıtını simgeliyor.

Paulo Mendes da Rocha’ya göre, insan ve kent birbirinden ayrılamaz iki kavram.

“Mimarlık, insanı toplumun bir parçası olarak kabul ediyor. Neolitik çağda insanı belki toplumdan ayrı, bireysel olarak düşünebilirsiniz ama o zaman bile insanlar ve şehirler arasında bir iletişim kurma arzusu vardı.”

Da Rocha, ödülün, farklı kuşaktan mimarlar arasında zircirleme bir motivasyon etkisi yaratabileceği görüşünde.

Pritzker Vakfı’na bu ödül için çok teşekkür ederim. Umarım genç mimarlara örnek olabilirim ve sınırlarını zorlamaları için bir yol açarım; ben de bu yolla onlardan ilham alabilirim.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.