Haberler

Belek’te ‘golf alanı’ protestosu

Tarih: 2 Haziran 2006 Kaynak: NTVMSNBC
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKB) Antalya Şubesi, TEMA Vakfı Antalya Temsilciliği ve Alanyayla Çevre Derneği (YAYÇED) üyeleri, Belek’te bir araya gelerek, golf sahası yapımı için ağaçların kesilmesinin önüne geçilmesini istediler.

Protesto gösterisinde Nasreddin Hoca kostümü giyen bir çevreci, golf sahası yapılması uğruna binlerce ağacın kesildiğini savunarak, “Kendi bindiğim dalı kestim diye bana hep güldünüz. Şimdi binlerce ağaç golf sahası uğruna kurban ediliyor, buna niye gülmüyorsunuz?” dedi.

TTKB Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz ile TEMA Antalya Temsilcisi Nurten Baykara, yaptıkları ortak açıklamada, Belek’te geçen yılın ağustos ayından beri devam eden golf sahası inşaatlarına yeni bir golf sahası inşaatı eklendiği belirttiler.

Belek için dört ayrı koruma statüsü bulunmasına rağmen Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yeni golf sahaları yapımına sessiz kaldığı öne sürülen açıklamada, “Belek ormanları, muhafaza ormanlarıdır. Belek ormanlarının yüzde 86’sı verimli karakterde ve ayrıca ülkemizde yapılmakta olan fıstıkçamı ağaçlandırmaları için gerekli olan tohum ihtiyacını karşılayan Türkiye’nin ikinci büyüklükteki fıstık çamı tohum ağaçlığıdır. Belek, özel çevre koruma sahasıdır. Belek birinci derecede sit alanıdır, Belek kıyıları nesli tehlike altında olduğu için uluslararası koruma altında olan caretta caretta üreme alanıdır” denildi.

Antalya’da toplam 10 tane golf sahası var. 4 yıl içinde, golf sahası sayısının Türkiye genelinde 100’e çıkarılması planlanıyor.


Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.