Haberler

‘Hükümet Mortgage Yasasında Kararlıdır’

Tarih: 2 Haziran 2006 Kaynak: Türkiye
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, hükümet olarak mortgage (tutsat) yasasının çıkarılması konusunda kararlı olduklarını söyledi. ATO’da düzenlenen törende, Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) tarafından “yılın bakanı” seçilen Şener, ödülünü almak üzere Ankara Ticaret Odası’na gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Konut kredisi faizlerindeki artış ve vadedeki kısalmaya paralel “tutsat yasasının uygulanamayacağına” yönelik çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Şener, hükümet olarak mortgage yasasında kararlı olduklarını tekrarladı. Tasarının Meclis Genel Kurulunda bugüne kadar görüşülmemesinin sebebini ise “gündem yoğunluğuna” bağladı.

“Yakında Görüşülecek”
Yasa tasarısının önümüzdeki günlerde Meclis’te görüşüleceğini, Türkiye’de bu sistem için uygun zemin bulunduğuna dikkat çeken Şener, “Uygulamaların piyasaya olumlu etkisi söz konusu” dedi. Gazetecilerin, faizlerdeki yükselmenin uygulamayı olumsuz etkileyeceğine dair görüşleri hatırlatması üzerine de Bakan Şener, “Böyle bir şey söz konusu değil. Tam aksine uygulamanın piyasaları olumlu etkilemesi ve faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Piyasalardaki durumun, yasayı olumsuz etkilemesi diye birşey sözkonusu olamaz. Çünkü mortgage yasası, çok büyük ve çok boyutlu bir yasadır. Bu, konut edindirme yasası ile finans piyasalarında önemli katkılar sağlayacaktır. Piyasaların derinleşmesi sağlanacaktır. Verilecek kredilerle ilgili, ikincil piyasalarda yeni bir finansman biçimi öngörülmektedir. Aslında yeni bir finasman biçimi, verilen kredilerin finansmanını garanti altına alıyor” diye konuştu.

Şener Yılın Bakanı
Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) tarafından “yılın bakanı” seçilen Abdüllatif Şener, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin yaygınlaşmasının ülke için bir kazanç olduğunu dile getirdi. AK Parti Milletvekili Turan Çömez de “hataların üzerine giderken zaman zaman muhalefet gibi davranmaktan çekinmediği” anonsuyla yılın milletvekili ödülünü ATO Başkanı Aygün’ün elinden aldı. ATO Başkanı Sinan Aygün “inim inim inleyen Türk halkının sözcüsü” diye takdim edildiği törende, “yılın sivil toplum örgütü yöneticisi’ ödülünü alırken, Türk Dünyası Yılın Siyaset Adamı ödülüne layık görülen Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Lideri Ahmet Doğan, Yılın iş kadını seçilen Güler Sabancı ve yılın işadamı seçilen Mustafa Koç’a plaketleri ise törene gelen temsilcilerine verildi.

“Raporu Hızlandıracağız”
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Mortgage (tutsat) yasa tasarısıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun, Meclis Başkanlığı’na hala ulaşmadığını belirterek, komisyondan raporu hızlandırmasını isteyeceğini söyledi. Şener, toplantı çıkışında, biraz önce telefonla Mortgage Yasası ile ilgili aldığı bilgileri paylaştı. Tasarının Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşüldükten sonra 3-4 gün içinde hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na sunması gereken raporunu hala tamamlamadığını kaydeden Şener, “Hangi gerekçeyle hazırlamadıklarını bilmiyorum. Kendilerinden hızlandırmalarını isteyeceğim. Önümüzdeki hafta tamamlayacaklarını zannediyorum” dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.