Haberler

“Beyoğlu, Nereye?” Fikir Projeleri Yarışması ve Charrette Sonuçlandı

Tarih: 2 Haziran 2006 Yazan: Şebnem Şoher

“Beyoğlu, Nereye?” Fikir Projeleri Yarışması ve Charrette sonuçları, 1 Haziran’da Societa Operaia Italiana binasında gerçekleşen ödül töreni ile açıklandı.

İlk aşamaya katılan Kerem Masaracı, Hülya Mustafaoğlu, Hasan Erdem Adalı, Rümeysa Sağlam, Ayşegül Akgül, Mehmet Emre Arslan, Murat Başımoğlu, Ayten Başdemir ve Deniz Yücebaş, Didem Yavuz ve Yelda Gin’in, ilk aşamaya göndermiş oldukları fikir projeleri jüri tarafından heyecan verici bulunarak, ikinci aşamada yer almalarına karar verildi.

Ayşegül Akgül, Ayten Başdemir ve Didem Yavuz’un üç eşdeğer ödüle layık görüldüğü yarışmada, charrette çalışmasına katılan tüm yarışmacılar, yarışmayı düzenleyen Demirören firması tarafından interrail bileti ile ödüllendirildiler.

Ödül törenin öncesi ve sonrasında, yarışmaya katılan genç mimarlar ve mimar adayları, farklı disiplinlerden oluşan kalabalık konuk grubuna projelerini anlatırken zaman zaman zorlandılar.

Yarışmacıların İstiklal Caddesi’ne odaklanarak 2057 yılında Beyoğlu için geliştirmiş oldukları senaryolar, ödül töreninin gerçekleştiği binanın, 1. kattaki salonunda sergileniyorlar.



“1870’lerden 2050’lere Beyoğlu Nereye?”
Dünden bugüne Beyoğlu’ndaki değişimleri gözler önüne bir sergi de, yine aynı binanın üst katında izleyicilerle buluştu. İstiklal Caddesi’nde bulunan önemli bina ve geçitlere ait farklı dönemlerde yapılmış belgelemelerin bir arada görülebileceği sergi mekanı izleyicilerin müdahalesiyle sürekli yeniden şekilleniyor. Yıldız Salman’ın sergi danışmanlığını yaptığı ve Murat Germen’in fotoğraflarının yer aldığı serginin mimari tasarımı Ahmet Özgüner’e ait.

Her iki sergi de, 25 haziran 2006 tarihine kadar İstiklal Caddesi Deva Çıkmazı’da bulunan Societa Operaia Italiana binasında görülebilecek.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.