Haberler

Arkitera Mimarlık Merkezi ile Çalışma Fırsatı!

Tarih: 5 Haziran 2006

“Kendi Arkitera’nı Kendin Yarat!” projesi Arkitera Mimarlık Merkezi’nin genç, dinamik ve yenilikçi özelliklerine bir başkasını eklemek istemesiyle doğdu: Katılımcılık!

Birçok kişi mimarlık yayıncılığına ilgi duymasına rağmen, hala okuyor olması ya da ofislerde ve şantiyelerde çalışmaya başlamış olması sebebiyle bu isteğini gerçekleştiremiyor. Öte yandan, şimdiye kadar Türkiye’de mimarlık yayıncılığı anlamında büyük başarılara imza atmış bir kurum olan Arkitera Mimarlık Merkezi, İstanbul’da yaşamayan ya da yurt dışında bulunan ve yayıncılık alanında çalışmak isteyen kişilere de bir fırsat yaratmayı ve bu fırsatla birlikte daha da büyük bir aile haline gelmeyi amaçlıyor.

Kısacası bu proje ile yayıncılık alanında çalışmak isteyen, bu işe ilgi duyan ve istekli olan kişilerle tanışmak amaçlanırken, projeye başvurup yollanan yazıların, çevirilerin ve fotoğrafların da bir kitap olarak basılıp kalıcı hale getirilmesi planlanıyor.

Bu proje sonunda iletişime geçilen kişiler ile tam zamanlı, yarı zamanlı ve freelancer editör olarak çalışılması hedefleniyor.

“Freelancer” Konumu
İstanbul’da ikamet etmeyen ya da yurtdışında bulunan, okuduğu için tam zamanlı ya da yarı zamanlı çalışamayacak kişiler için düşünülen bu kategori ile bir çok kişiye iş fırsatı yaratılması planlanırken aynı zamanda yayıncılık anlamında daha da geniş bir çerçevede daha fazla üretime geçilmesi hedefleniyor.

Özellikle okulu devam eden üyelerimiz için uygun olan bu konum ile öğrenciler hem yazı yazmak, haber yapmak, söyleşi gerçekleştirmek gibi yayıncılığa dair işler yapacak hem de maddi kazanç sağlayacaklar. Üstelik Arkitera ile tanışmak ve ileriye yönelik kalıcı işler gerçekleştirmek için de iyi bir adım atmış olacaklar.

Tam Zamanlı ve Yarı Zamanlı Editörler
Bu projenin bir başka önemli amacı, Arkitera.com’da tam zamanlı ya da yarı zamanlı editör olarak çalışmak isteyen kişilerle tanışmak. Profesyonel yaşamındaki hedefi yayıncılık alanında deneyim kazanmak ve uzmanlaşmak olan editör adayları, “Kendi Arkitera’nı Kendin Yarat!” projesi ile kendilerini tanıtacak, bu işi neden yapmak istediklerini ve ilgi alanlarını baştan çizmiş olacaklar.

Projeye katılmak için ön başvuruda bulunanlar, 26 Haziran 2006 Pazartesi akşamına kadar bir yazı, bir çeviri, bir söyleşi ve dilerlerse istedikleri bir sunum ile katılabilecek, hazırladıkları işler ise Ağustos ayında basılması hedeflenen bir kitap ile yayımlanacaktır.

Proje hakkında detaylı bilgi almak ve başvurmak için tıklayın.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.