Haberler

Radisson SAS'tan Sabiha Gökçen'e Otel

Tarih: 6 Haziran 2006 Kaynak: Akşam
Dünyanın önemli otel zincirlerinden Radisson SAS dördüncü otelini Sabiha Gökçen Havalimanı'na sadece 3 dakika uzaklıkta olan bir arazide açacak.

Dünyanın en önemli otel zincirlerinden Radisson SAS, Türkiye'deki dördüncü otelini İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 3 dakika uzağına açacak. 35 milyon dolara mal olacak otel, 'Park Inn' adını taşıyacak. 500 yatak kapasitesine sahip otelin inşaatına yıl sonunda başlanacak ve 2008'de hizmete girecek. Kurtköy'de inşa edilecek otelin arazisinin sahibi Cansızoğlu Yapı Malzemeleri Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansızoğlu, Radisson gibi büyük bir devle çalışacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Radisson Grubu'nun Türkiye'de uzun zamandır otel için yer aradığını söyleyen Mehmet Cansızoğlu, Kurtköy'de sahip oldukları arazinin Sabiha Gökçen'e yakınlığıyla büyük ilgi gördüğünü belirtti. Cansızoğlu, 'Radisson, Türkiye'de büyümek istiyor. İstanbul'da iki, Ankara'da bir otelin işletmeciliğini yapıyor. Kendileriyle uzun zamandır görüşüyoruz. Radisson'la oteli ilk aşamada12+8 yıllığına işletmek üzere anlaşıyoruz. Otelin sahibi olarak kendimize en uygun işletmeciyi seçtiğimizi düşünüyoruz' dedi.

Adı Park Inn Olacak
Otelin temelini bu yıl sonunda atacaklarını söyleyen Mehmet Cansızoğlu, bölgeye yapacakları yatırımları artıracaklarını söyledi. Sabiha Gökçen Havalimanı ve Formula 1'in yapıldığı İstanbul Park pistinin Kurkköy'e büyük hareketlilik getirdiğini vurgulayan Cansızoğlu, 'Radisson SAS yetkilileri ülkemize gelip arazi incelemesinde bulundular. Helikopterle yaptıkları incelemede bizim arazimizi çok beğendiler. Arsanın havalimanına sadece 3 dakika uzaklıkta olması onları oldukça etkiledi. Çünkü trafik derdi hiç olmayacak. Biz de masaya oturup şartlarda anlaştık' diye konuştu. Radisson'un Türkiye'de bundan sonra açacağı otellerde 'Park Inn' adını kullanacağı bilgisini veren Mehmet Cansızoğlu, oteli, Formula 1 pistinin müteahhitliğini yapan Evren İnşaat firmasının inşa edeceğini de ifade etti.

Sırada Trabzon Var
Otelin mimarisi için Alman Schneider-Sendelbach firmasını tercih ettiklerini kaydeden Mehmet Cansızoğlu, otelin özellikle kongre ve konferans turizminde de kullanılması için gereken yapıları inşa edeceklerini açıkladı. 250 oda ve yaklaşık 500 yatak kapasiteli olacak otelde yüzme havuzları, fitness salonu ve Türk hamamı olacak. Radisson'la birlikte yaptıkları işbirliğini artıracaklarını söyleyen Cansızoğlu, 'Memleketimiz Trabzon'da da onlara uygun güzel arazilerimiz var. İstanubul ve Ankara'dan sonra Trabzon'da Radisson açılmasına çalışacağız. Anadolu'nun diğer şehirlerinde de kısa bir zamanda Radisson yatırımlarını artıracak. Türkiye, Radisson'un önem verdiği ilk ülkeler arasında yer alıyor' açıklamasında bulundu.

Kentsel Dönüşüm Yapacağız
GayrimEnkulde yapı ve inşaat malzemeleri satarak büyüdüklerini söyleyen Mehmet Cansızoğlu, kısa bir zaman içinde konut yapımına da başlayacaklarını belirtti. Pendik ve Kurtköy bölgesinde gecekondu ve kaçak yapılaşmanın oluşturduğu çirkin görüntüyü engellemek için 'kentsel dönüşüm projesi' gerçekleştireceklerini ifade eden Cansızoğlu, 'Havalimanı ve Formula 1 pistinden dolayı bu bölgeye yabancıların ilgisi arttı. Bizim üzerimize düşen buraya kaliteli evler inşa etmek. Biz de bu çerçevede 100 tane ev yıkıp yerine güvenlikli, yeşil alanları olan 120 konutluk bir site kuracağız' dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.