Haberler

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarih: 6 Haziran 2006

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından; ilk defa 2005 yılında öğrenci alınmaya başlanan "Mimari Tasarım Yüksek Lisans" programını tanıtmak amacıyla 05 Haziran Pazartesi günü, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere kampüsünde, program direktörü Prof. Dr. İhsan Bilgi'nin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda; programın hedeflerinden, eğitim modelinden, eğitim ortamından ve derslerin içeriğinden söz edildi. Ayrıca önümüzdeki dönem derslerin Santralİstanbul’da yapılacağı ve programa kabullerde mülakatlardaki başarının göz önünde bulundurularak, öğrencilere burs imkanı sunulacağı belirtildi.

Avrupa Birliği'ne uyum süreci ve GATS (Hizmet Ticareti Genel Anlaşması) çerçevesinde gündeme gelen akreditasyon ve denklik standartları başka konuların yanı sıra eğitim süresini de mesleğin gündemine taşıyor. Türkiye'deki Mimarlık Fakülteleri'nin 4 yıllık eğitim sonunda verdikleri diploma inşai yetki ve sorumluluk için yeterli görülmüyor. Gündemde bulunan yeni meslek yasası uyarınca yetki ve sorumluluk sahibi olabilmek için “Yüksek Lisans” eğitimi zorunluluğu bulununuyor. Öte yandan mevcut “Yüksek Lisans” programlarının çoğunluğu uzmanlaşmaya ve akademik kariyere yönelik oldukları için, mesleki formasyonu geliştirmeyi ve yetkinleştirmeyi hedefleyen yeni programlara gereksinim duyuluyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde açılan yeni programın hedefi, bu alanda uluslararası standartları gözeten yeni bir model oluşturarak öncü rolü oynamak ve Türkiye'deki mimarlık eğitimi için çağdaş nirengi noktalarını oluşturmak.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.