Haberler

Tarihî dokunun korunması için binaların yıkılmasını istedi

Tarih: 7 Haziran 2006 Kaynak: Zaman

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Eminönü bölgesindeki tarihî dokunun dış yardımlarla değil, yerel yönetimlerin çabaları ile korunabileceğini söyledi.

Ortaylı, “Bu konuda dünyadaki bazı yardım kuruluşlarından yardım beklemek saflıktır.” şeklinde konuştu. Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen “1. Uluslararası Eminönü Sempozyumu” tanıtım toplantısına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul’un merkez noktasının Eminönü olduğunu ifade etti. Devletin Eminönü’ne yeterince ilgi göstermediğini söyleyen Ortaylı, Eminönü’ndeki tarihî dokunun belediyenin ve yerel yönetimlerin çalışmaları ile korunabileceğini söyledi. “Eminönü’ndeki tarihî dokunun korunması için bazı yardım kuruluşlarından yardım beklemek saflıktır.” diyen Ortaylı, “Bazıları tarafından safça karşılanan UNESCO ve dünyadaki bazı yardım kuruluşlarının çalışmaları gösterişten öteye gitmez.” şeklinde konuştu. Kendisinin 2 dönem UNESCO başkan vekilliği yaptığını belirten İlber Ortaylı, konuşmasına şöyle devam etti: “Ben UNESCO’cuyum ve 20 yıldır oradayım. UNESCO’yu biliyoruz. UNESCO bir yere yardım ediyorsa ayırttığı paranın çoğunu birinci mevkide seyahat eden UNESCO bürokratlarına harcar. Yani buradan iş çıkmaz. Çok zavallı 3. dünya ülkeleri için bir destek anlamı taşıyabilir. Birtakım insanlar İstanbul’un Türkiye’de bulunmasını hazmedemiyorlar. Bunu değiştiremezsiniz.” Eminönü’nün dünü, bugünü ve geleceğinin konuşulacağı uluslararası sempozyum, 17 Haziran 2006 tarihinde başlayacak.

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.