Haberler

Belediye bize bakmıyor!

Tarih: 7 Haziran 2006 Kaynak: Birgün
Mimarlar Odası İstanbul Şube-si'nde dün bir açıklama yapan TMMOB'a bağlı 12 meslek odası, İstanbul Metropoliten Planlama Merke-zi'nin yaptığı planların yasadışı olduğunu ve İstanbul'un tarihi yapısını bozduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve planları yapan meslektaşlarından savunma istediklerini bildirdiler.

Meslek odaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi'nin (İMP) hazırladığı İstanbul Çevre Düzeni Pla-nı'nın yasadışı olduğunu savundular. Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhcu, İMP'nin yaptığı planlarda İstanbulluların ihtiyaçlarının düşünülmediğini söyledi.

İstanbul'un Suyu Bitiyor
Açıklamada, Çevre, Harita, İnşaat, Ziraat, Jeofizik, Kimya, Makine, Elektrik, Jeoloji Mühendisleri, Peyzaj Mimarları, Şehir Plancıları ve Mimar Odaları İstanbul şubelerinin karşı çıktığı proje için açılan yarışmanın tarihte kara bir leke olarak kalacağının da altı çizildi. Dünyada bir ilk olarak, yarışmanın açıldığı ülkenin mimarlarının yarışmaya sokulmadığını belirten Muhcu, bunun bir yarışma değil, sipariş olduğunu söyledi.

Plan dahilinde boşaltılması düşünülen Küçükçekmece'nin su havzası olduğu belirtilen açıklamada, İstanbul'un su kıtlığı içinde bulunduğu ve Küçükçekmece'nin de kaybedildiği taktirde İstanbul'a komşu şehirlerden alınan içme sularının da bir süre sonra verilmeyeceği ifade edildi.

Muhcu, Genel Merkez'in, başta Topbaş olmak üzere, İMP Başkanı Hüseyin Kaptan, Ağa Han Mimarlık Ödülü Genel Sekreteri Süha Özkan ve Prof. Necati İnceoğlu'ndan savunma istendiğini ve Mimarlar Odası Onur Kuru-lu'na gönderileceğini ve 6 ay ile 1 yıl arasında meslekten men cezası verilebileceğini açıkladı.

İtiraz edilen noktalar 
- Haydarpaşa ve Galata limanları, 4. Levent'teki İETT arazisi ve Zincirlikuyu'daki karayolları arazisi yabancı sermaye gruplarına pazarlanmaya çalışılıyor, » Ormanlar, kıyılar ve su havzaları yapılaşmaya açılıyor, 

- Bir ulaşım planı olmadığı halde ve ihale usulü açıklanmadan, 78 km. uzunluğunda karayolu tünelleri yapılıyor, Yakın bir gelecekte 25 milyon olması beklenen İstanbul nüfusunun yüzde 80'i yasadışı ve güvenliksiz yapılaşan binalarda yaşamasına .rağmen bu binaların sağ-hale getirilmesi için herhangi bir girişim yapılmıyor
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.