Haberler

Alman yatırımcı emlak piyasasına hızlı girdi

Tarih: 8 Haziran 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Tebernüş Kireçci
Türkiye'de emlak piyasasına ilgi gösteren 'yabancılara', gayrimenkul yatırım fonları da eklendi. Özellikle Alman şirketlerinin Türkiye'de emlak yatırımı için harekete geçtiğini belirten uzmanlar, bu konuda öne çıkan şirketleri ise Deutsche Bank gayrimenkul fonları, Fideltus, Ottoman Fund ve Turkish Fund olarak sıralıyor. Alman şirketlerin yatırımına katılacakları gayrimenkul projelerinin bir bölümünü yurtdışında pazarlamak istedikleri de edinilen bilgiler arasında.

Bahçeşehir'e ortak
Bahçeşehir'de inşa edilecek 7 bin konutluk projeyi Öztaş İnşaat ile Alman ortaklı şirket Fideltus gerçekleştirecek.
Bahçeşehir'de Yoluç ailesine ait 550 bin metrekarelik araziye 188 bin metrekare ticari alan ve 722 bin metrekare konut inşa edilmesi için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) nisanda ihale açtı.
Toplam satış bedeli 1 milyar doları aşan ihalede en yüksek teklifi yüzde 33.8 ile Öztaş İnşaat - Fideltus ortaklığı verdi. Emlak GYO araziyi yüzde 29.5 ile Yoluç ailesinden almıştı. Böylece Emlak GYO'nun kasasına projenin satış bedeli üzerinde 40 milyon dolar para girecek.

Üçlü konsorsiyum şimdi proje hazırlatıyor. İnşaat 2006 Eylül başlayacak ve en geç 2009 Eylül ayında bitirecek. Metrekare satış fiyatı 1000 dolar civarında olacak konutlar öncelikle Almanya, Belçika ve Hollanda'da pazarlanacak. Projeyi yüklenenler olası makroekonomik kriz durumunda projenin sekteye uğramaması için yurtdışından 100 milyon YTL getirerek, Türkiye'de bir bankada bloke ettiler.


Deutsche Bank, Maya ile flörtte
Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın gayrimenkul yatırım fonları için Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden Maya ile görüşmelerini sürdürdüğü belirtiliyor. Üzerinde durulan proje, 1 milyar euro'luk fon kurarak başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde gayrimenkul geliştirme işleri yapmak. Yatırımlarda alışveriş merkezleri ve büyük marketler ön planda olacak. Maya'nın ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley'in gayrimenkul yatırım fonlarıyla da görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi. Alman ve İngiliz bankaları tarafından finanse edilen 560 milyon dolar büyüklüğündeki Ottoman Fund ve 280 milyon dolar büyüklüğündeki Turkish Fund da büyük çaplı konut projeleri ile ilgileniyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.