Haberler

Baltalimanı'ndan Haliç'e su kanalı

Tarih: 9 Haziran 2006 Kaynak: Sabah Yazan: Serdar Canıpek
Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Kadir Has Caddesi'nin açılışında "Boğaz'dan pompalanacak sularla Haliç çok daha sağlıklı olacak" dedi.

Kadir Has Üniversitesi'nin önünden geçen Hisar Altı Caddesi'nin bir kısmının adı "Kadir Has Caddesi" olarak değiştirildi. Kadir Has Üniversitesi'nin Haliç kıyısında bulunan tenis kortunda dün düzenlenen törene hayırsever işadamı Kadir Has, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve Kadir Has Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri katıldı.

Önemli Bir Gün
Törende bir konuşma yapan Kadir Has, "Bugün benim için önemli bir gün. Memleketime yaptığım hizmetler beni bu iltifata mazhar olacak duruma getirdi" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Burada sigara fabrikası olarak kalan bu binayı bir irfan yuvasına çevirmesinden dolayı KadirHas'a teşekkür ediyorum. Çünkü İstanbul'un yüzük taşlarından bir tanesini yerine oturtmuş durumda" dedi.

Teşekkür Plaketi
Öte yandan Başkan Topbaş, Baltalimanı'ndan Haliç'e uzanacak bir su kanalı açacaklarını söyledi. Su kanalına İstanbul Boğazı'ndan pompalayacakları sularla Haliç'in çok daha sağlıklı ve hızlı bir yaşama kavuşacağını anlatan Topbaş, "Bilimsel analizlerini yaptırdık. Ekolojisine olumsuz etki yapıp yapmayacağını değerlendirmelerini yaptırdık. Bununla ilgili start verildi. Projeler hazırlandı. Yakında ihale aşamasına geliyor" diye konuştu. Ayrıca Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz, İşadamı Kadir Has, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e birer teşekkür plaketi verdi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.