Haberler

Katarlı şirket 5 milyar dolarla yatırıma geliyor

Tarih: 9 Haziran 2006 Kaynak: Sabah
DEİK Türk-Lübnan İş Konseyi Başkanı Habbab, Türkiye'ye gelmekte istekli olan Katarlı Amwal adlı şirketin daha çok rezidans, alışveriş merkezi gibi inşaat projelerinde çalıştığını söyledi.

İkinci Türk-Arap Ekonomi Forumu'nda Türkiye'ye Katar'dan 5 milyar dolarlık yatırım müjdesi geldi. Forum Koordinasyon Başkanı Mehmet Habbab, Katarlı Amwal'in Türkiye'ye 5 milyar dolarla yatırıma gelmek istediğini söyledi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğiyle Al-Iktissad Wal-Aamal Group tarafından düzenlenen ''2. Türk-Arap Ekonomi Forumu''na katılan DEİK Türk-Lübnan İş Konseyi Başkanı Mehmet Habbab, Körfez bölgesinde şu anda 500 milyar dolar civarında dolaşan bir sermayenin söz konusu olduğunu kaydetti. Habbab, Arap yatırımcıların Türkiye'ye
yatırım konusunda çok istekli olduğunu ifade etti.

Yatırımlar İnşaatta
Habbab, "Katar'da 80 milyar dolarlık yatırımı bulunan, Başkan Yardımcılığı'nı Sheikha Hanadi Nasse Bin Khaled Al Thani'nin yaptığı Amwal şirketi var. Bu şirket daha çok inşaat, alışveriş merkezi, rezidans üzerinde çalışıyor. Katarlı Amwal Türkiye'ye 5 milyar dolarla gelmek istiyor, şirketin Türkiye'ye yönelik yatırım planları olduğunu biliyoruz" diye konuştu. 8 yıl önce kurulan ve kısa bir süre öncesine kadar 'Katarlı Kadınların Yatırım Şirketi' adıyla faaliyet gösteren Amwal, bugün ülkenin en büyük yatırım bankalarından biri. 15 ülkede faaliyet gösteren Amwal başta Katar olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı gayrimenkul projeleriyle tanınıyor. Dubaili finans kuruluşlarından Shuaa Capital'in CEO'su Iyad Duwaji de, şirketlerle ilişkileri geliştirmek ve izlemek için Türkiye'de temsilcilik açacaklarını bildirdi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.