Haberler

Yolgeçen Han butik otel yapılacak

Tarih: 14 Haziran 2006 Kaynak: Radikal
Eminönü Belediyesi tarihi Kapalıçarşı'nın içinde ve bitişiğinde altı hanı butik otel yapmak için harekete geçti. Belediye, Yolgeçen, Sepetçi, Çukur, Cebeci, Çuhacı ve Kızlarağası hanlarının sekiz ay önce hazırlanan proje kapsamında butik otele dönüştürülmesi için çalışmaya başlandığını açıkladı.

Projeyle ilgili detaylar, Kültür Bakanı Atilla Koç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılacağı toplantıda ele alınacak.

İlk etapta hanların mülkiyet sorunlarının giderilmesine uğraşıldığını belirten Eminönü Belediyesi Basın Danışmanı Fatih Sadırlı, "Çarşıda karmaşık bir mülkiyet yapısı var. Bir-iki ay sonra bu çalışma tamamlanmış olur. Daha sonra söz konusu hanların butik otellere dönüşmesi düşünülüyor. Bu noktada yalnızca Eminönü Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin değil, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı ve Kapalıçarşı Esnaf Derneği de görüşünü belirtiyor" dedi.

Kapalıçarşı esnafıysa tedirgin. Çukur Han'daki Tepzsan Gümüşçülük'ün sahibi Şerif Şerbetçi, "Çarşıda en çok kuyumcular var. Bu yüzden çarşı 19.30'da kapanıyor. Hanlar otele dönüştürülürse çarşı kapanmayacak. Güvenlik nasıl sağlanacak? Belki dışarıdan giriş düşünülebilir ama bu da zor. Bu projenin olabileceğine inanmıyorum" dedi.

Yolgeçen Han'daki Aksoy Kuyumculuk'un sahibi Yuhenun Aksoy'sa esnaf mağdur edilmezse projeyi destekliyor: "Her yeni belediye ilk iş bunu gündeme getiriyor, ancak bir türlü uygulanamıyor. Esnafın görüşü hiç sorulmadı." Aynı handa 13 yıldır deri işiyle uğraşan Bilal Metin bilgi verilmemesinden şikâyetçi: "Biz de olanları gazetelerden, TV'lerden duyuyoruz. Yoksa bizi taşıyacaklar mı?" Sepetçi Han'daki Alfina Deri'nin sahibi Tayfun Bayram'sa projeye tepkili: "Sepetçi eski bir han. Herkesin işi oturmuş durumda. Eğer buradan gidersek bütün düzenimiz bozulur."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.