Haberler

Belediye Meclisi, Göztepe Parkı Camii'ne itirazı reddetti

Tarih: 15 Haziran 2006 Kaynak: Zaman Yazan: Ali Kuş

Kadıköy'deki Göztepe Parkı'na cami yapılması tartışmaları, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü oturumuna yine damgasını vurdu. Belediye Meclisi'nde Kadıköy Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası'nın cami yapılmasına yönelik itirazları değerlendirildi ve itirazlar oyçokluğu ile reddedildi.

Anavatan Partisi Grubu Başkan Vekili Hüseyin Avni Sipahi, konunun AK Parti ile CHP arasında geçen bir tartışmaymış gibi yansıtılmasından rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, “Grubumuz caminin yapımı konusunda taraftır. Şerefle, onurla, haysiyetimizle imza attık.” dedi. Anavatan'ın 347 üyeli Büyükşehir Belediye Meclis'inde 22 üyesi bulunuyor. Görüşmeler sonunda CHP'nin muhalefetine karşın, Kadıköy Belediyesi'nin cami inşaatına itirazı AK Partili ve Anavatanlı meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Taşdelen Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komsiyonu üyesi olan Hüseyin Avni Sipahi, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Selamet ile CHP Grup Başkan Vekili Kemal Akar ve CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler arasındaki cami tartışmalarının ardından söz aldı. Özyedierler'in tartışmaların CHP ile AK Parti arasında yaşandığı şeklindeki sözlerine tepki gösteren Sipahi, bu durumun kendilerine haksızlık olduğunu belirtti. Sipahi, "Genç-yaşlı, kadın-erkek herkesin ibadet etmesine hizmet edecek, ölenlere son uğurlama yeri olan caminin yapılmasının gerektiğine inanıyoruz." dedi. Göztepe Camii konusundaki itirazların mecliste reddedilmesinin ardından, cami inşaatının önünde engel olarak Kadıköy Belediyesi'nin itirazının da aralarında bulunduğu Bölge İdare Mahkemesi'ndeki dava dosyaları kaldı.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.