Haberler

Göztepe'ye cami geliyor

Tarih: 16 Haziran 2006 Kaynak: Birgün Yazan: Cevahir Evren
Uzun süredir İstanbul gündeminden düşmeyen Göztepe Parkı'na cami projesinde yeni bir aşamaya gelindi. Büyükşe-hir Belediye Meclisi Göztepe Parkı'na cami yapılmasını öngören plan tadilatına karşı itirazları reddetti. Böylelikle parka cami yapılmasında bir adım daha atıldı. Son kararı yargı verecek.

Meclis'te, Göztepe Parkı'na cami yapılması için plan tadiline karşı, aralarında Kadıköy Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası'nın da bulunduğu 43 itirazın yer aldığı İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu dün görüşüldü. Raporla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler, Göztepe Parkı'nın 45 bin kişiye hizmet verdiğini, ilçeyle ilgili hazırlanan 1/5000'lik planlarda da cami öngörülmediğini hatırlattı.

Cami Parka Değil, Fidanlığa
AKP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu ise, "Cami parka değil, yanındaki fidanlıkta yapılacak," dedi. Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Hüseyin Avni Sipahi de "Bu caminin buraya yapılmasına şerefle, haysiyetle imza koyduk" diye konuştu. Meclis'teki oylamada, CHP'nin kararın komisyona geri çekilmesi yönündeki önerisine rağmen, itirazlar AKP'lilerin oy çokluğu ile reddedildi. İtirazların reddine karşın, aralarında Kadıköy Belediyesi'nin de bulunduğu ve Bölge İdare Mahkemesi'nde tek dosyada birleştirilen 50 yürütmeyi durdurma davası ise sürüyor.

Öztürk: Karar Tamamen Siyasi
Konuya ilişkin Birgün'e değerlendirmelerde bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Sela-mi Öztürk ise, kararın bugüne kadar devam eden siyasi anlayıştan farklı olmadığını belirterek, " Siyasi bir karar, rapor hiç okunmadan bu karar verildi. Oysa Mimarlar Odasının üzerinde çalıştığı rapor ve itirazlar ciddiyetle incelenmesi gereken nitelikteydi. Üzerinde tartışılmadan verilen bu karar başından beri verdiğimiz mücadelenin de ne denli önemli olduğunun da bir göstergesidir," dedi. Büyükşehir Belediye meclisinin 'Biz yaptık, oldu' anlayışıyla hareket etiğini dile getiren Öztürk, "Konu zaten yargıda, yargının sonucu beklemekten başka bir seçeneğimiz yok" şeklinde konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.