Haberler

Heyelan Bölgesinde, Kentsel Yenileme Projesi İçin Yıkım

Tarih: 19 Haziran 2006 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında yapılan “İzmir Konak Kentsel Yenileme Projesi” protokolü kapsamında İmariye ve Altay Mahalleleri’ndeki heyelan bölgesinde bulunan yapıların yıkımına başlandı. Uzundere’de yapımı süren konutlar tamamlandığında, heyelan bölgesindeki semtlerde oturan vatandaşlar bu güvenli evlere taşınacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kentsel Yenileme Projesi kapsamında bölgede oturan vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli yapılarda yaşama imkanına kavuşacaklarını belirtti. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Vatandaşlarımızın bu konuda daha sağlıklı bilgi alabilmesi amacıyla Kadifekale’de bilgilendirme bürosu kurduk. Vatandaşlarımız belgeleriyle birlikte bu büroya gelerek evleri hakkındaki durumu buradan rahatlıkla öğrenebilecek” dedi.

Heyelan bölgesinde kalan Kadifekale, Altay, İmariye, Vezirağa, 1. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs, Yeşildere ve Kosova Mahalleri’ndeki yaklaşık 2 bin civarında binanın tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım çalışmalarına başlandı.

Tespitler sırasında tehlike arz ettiği belirlenen 18 binadan 15’inin yıkım çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirdi. İmariye Mahallesi’ndeki 2, 19 Mayıs Mahallesi’ndeki 1 ve Altay Mahallesi’ndeki 12 tehlikeli binanın yıkımı yaklaşık bir aylık çalışmayla tamamlanmış oldu.

Altay Mahallesi’nin Hacı Ali Efendi Caddesi’ndeki 3 binanın yıkımına ise bugün başlandı. Heyelan açısından kritik noktada bulunan bu 3 binanın yıkım çalışmaları iş makinaları kullanılmadan elle yapılıyor. Üniversite raporları doğrultusunda yapılan yıkım çalışmaları, heyelanı tetiklememesi için bu üç binada makinasız yapılıyor. Yaklaşık 15 gün sürecek yıkım çalışmaları süresince Hacı Ali Efendi Caddesi trafiğe kapalı olacak.

Heyelan tehlikesi olan bu bölgede yaşayan vatandaşların Uzundere’de yapılmakta olan sağlıklı konutlara taşınmasının ardından, bölge sağlıksız yapılardan arındırılarak geniş yeşil alanlar olarak kente kazandırılacak.

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.