Haberler

İstiklal Caddesi AB'nin ana caddesi olacaktır

Tarih: 20 Haziran 2006 Kaynak: Sabah Yazan: Serdar Canıpek
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret eden Hollanda Başbakan Yardımcısı Laurens Jan Brinkhor, İstiklal Caddesi'nin yeni Türkiye ve yeni Avrupa'yı yansıttığını söyledi.

Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Laurens Jan Brinkhor, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Marco Hennis ve beraberindeki heyet ile dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti. Kısa süre basına kapalı görüşen Topbaş ile basına kapalı bir görüşme yapan Brinkhor, "Hollanda ile İstanbul arasında uzun soluklu bir görüş alışverişinde bulunduk. konsolosluğumuz yaşıyor. Bu yer İstiklal Caddesi üzerinde ve bu cadde yeni Türkiye ve yeni Avrupa'yı yansıtıyor. Yakın zamanda Türkiye'nin AB'ye katılacağı ortamın oluşacağını ümit ediyorum. İstiklal Caddesi AB'nin ana caddesi olacaktır. Pale de Holland da Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluğun simgesi olacaktır. Türkiye'nin ve İstanbul'un sadece ekonomik değil kültürel anlamda AB için önemi var" dedi. Brinkhor, 14 Aralık'ta Amsterdam'da İstanbul'la ilgili büyük bir sergi açılacağını, serginin açılışına Kraliçe'nin de katılacağını anlattarak, Kadir Topbaş'ı da beklediklerini söyledi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.