Haberler

Hollanda Başbakan Yardımcısı; “İstiklal Caddesi AB’nin ana caddesi olacak…”

Tarih: 20 Haziran 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen ziyarette Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Laurens Jan Brinkhorst’e Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Marco Hennis’in de aralarında bulunduğu bir heyet eşlik etti. Başkan Kadir Topbaş ile çok keyifli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Hollanda Başbakan Yardımcısı Laurens Jan Brinkhorst, Hollanda ile İstanbul arasında uzun soluklu bir görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. 14 Aralık’ta Amsterdam’da Hollanda Kraliçesi’nin de katılımıyla İstanbul ile ilgili büyük bir sergi açılacağını açıklayan Laurens Jan Brinkhorst, bu sergiye Başkan Topbaş’ı davet etti.

Hollanda Başkonsolosluk Sarayı’nın 400 yıldır Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde hizmet verdiğini hatırlatan Jan Brinkhorst, “İstiklal Caddesi yeni Türkiye’yi ve yeni Avrupa’yı yansıtıyor. Yakın zamanda Türkiye’nin AB’ye katılacağı ortamın oluşacağını ümit ediyorum ve bu şekilde de İstiklal Caddesi AB’nin ana caddesi olacaktır. Hollanda Başkonsolosluk Sarayı da Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluğunu simgesi olacak” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı, Avrupa için Türkiye’nin ve İstanbul’un sadece ekonomik değil kültürel anlamda da büyük önemi olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan Topbaş; “Hollanda’nın şehirleriyle çok iyi ilişkilerimiz var”
Görüşmede konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok köklü olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak Hollanda’nın Rotterdam ve Amsterdam şehirleriyle çok iyi ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri daha da geliştirmek için çabalarımız devam ediyor. Özellikle Roterdam Belediyesi ile iyi niyet mektubu imzalayarak ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzalama noktasına geldik” dedi.

Bu çerçevede Roterdam ile özellikle “Katı Atık Yönetimi” ve “Şehir Planlama” alanlarında karşılıklı işbirliği çalışmaları başlattıklarını ifade eden Başkan Topbaş, Eylül ayında İstanbul’da düzenlenecek olan ‘Dünya Belediyeler Birliği Toplantısı’na Roterdam ve Amsterdam Belediyeleri’nin de katılacağını kaydetti.

Kadir Topbaş, konuk Başbakan Yardımcısı Jan Brinkhorst’un, kendilerinden özellikle Avrupa’daki kentlerde Türk Kültür Evlerinin açılması ve Türk kültürünün yansıtılması noktasında birtakım çalışmalar beklediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz de konuğumuza Brüksel’de açma hazırlığına girdiğimiz AB Ofisimizden bahsettik. Bu ofisle AB’deki gelişmeleri daha rahat takip etme imkanına kavuşacağız ve Türkiye’yi tanıtmak açısından önemli ilişkileri kuracağız. Avrupa’nın diğer kentlerinde de buna benzer İstanbul ve Türkiye’yi tanıtan faaliyetleri de yoğunlaştıracağız. Bundan sonraki adımımız bu olacak.”

Aralık ayında Amsterdam’da yapılacak İstanbul konulu kültür sergisine katılmak arzusunda olduğunu da ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hollanda Başbakan Yardımcısı Laurens Jan Brinkhorst’a geleneksel Osmanlı eserlerinin bir örneğini olan işlemeli bir cam kase hediye etti. Laurens Jan Brinkhorst da Başkan topbaş’a altın kol düğmesi takdim etti.

Ziyaretin sonunda konuk Başbakan Yardımcısına Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nu da gezdiren Kadir Topbaş, Meclis’in çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Topbaş ve Jan Brinkhorst, önce AK Parti sıralarına oturarak gazetecilere poz verdi. Jan Brinkhorst’un “Muhalefet sıralarına da oturarak siyasi dengeleri gözetelim” sözü üzerine CHP sıralarına oturan ikili, basın mensuplarına gülerek poz verdiler.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.