Haberler

Bir varmış, Ayasofya yokmuş

Tarih: 21 Haziran 2006 Kaynak: Cumhuriyet
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kent tarihinin çocuklara öğretilmesi amacıyla hazırladığı ''Masal Masal İstanbul, 23 Masal 23 Eser'' projesinde, bugüne değin birçok kez müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması gündeme getirilen Ayasofya kapsam dışı bırakıldı.

İBB'nin çocuklara, kentin tarihi, kültürel, turistik mekânlarını ve sosyal dokusunu eğlenceli bir dille öğretme amacını taşıyan projesinde, efsanelere konu olan Ayasofya Müzesi'nin yer almaması dikkat çekti. Adalar, Beyazıt Kulesi, Beyazıt Kütüphanesi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, Dolmabahçe Sarayı, Eyüp Sultan Camii, Fenerler, Galata Köprüsü, Galata Kulesi, Sultanahmet Meydanı, Hisarlar, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Pera, İstiklal Caddesi, Beyoğlu, Tünel, Sirkeci ve Haydarpaşa garları, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ile ünlü çeşmeler ve yalıların masalsı bir dille anlatıldığı kitapların önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarında dağıtılması planlanıyor.

İBB yetkilileri, Ayasofya'nın projenin sonraki aşamasında yer alacağını savunurken masal metinlerinin yazarı Başbakanlık Basın Danışmanı Ahmet Tezcan , İBB tarafından projenin ikinci kısmında yer alacağı iddia edilen Ayasofya Müzesi ile ilgili kendisinden bir metin istenmediğini söyledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.