Haberler

Deprem bilinci canlı tutulmalı

Tarih: 22 Haziran 2006 Kaynak: Zaman
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle restore edilen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müzesi, dün törenle açıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, müzenin, başta İstanbul olmak üzere, tüm vatandaşların deprem bilincinin gelişmesine hizmet edeceğini söyledi. Erdoğan, yaklaşık 1 yıl önce enstitüyü ziyaret ettiğinde hocalara, “Bizde bu işin telaşı var, bilinci yok. Bu telaşı bilince dönüştürmemiz lazım.” dediğini aktardı. Erdoğan, “Millet olarak geçmişte çok acı tecrübeler yaşadık, çok ağır faturalar ödedik. Bu acı tecrübeleri yeniden yaşamamak için depreme karşı her zaman hazırlıklı olmak durumundayız.” dedi. Konuşmasında Tophane’de yapmak istedikleri çalışmaya da değinen Erdoğan, bu projede de kararlı olduklarını bildirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Meşhur, hani gündeme çok girdi. Galataport meselesi. O çalışma öncesinde, İstanbul Modern ile ilgili çalışmayı yaparken, gelenler gidenler vardı. Konuşuyoruz, ‘Tophane’de saat kulesi var, biliyor musunuz?’ dediğimizde, sorduklarımın yüzde 95’i ‘Nerede var öyle bir şey, bilmiyoruz’ dediler. Niye? Çünkü, önüne yapılmış olan beton yığınlar sebebiyle o arkada mahkum edilmiş. Mahkum edildiği için de o güzel eser yok gözüküyor. Bu dediğimiz projeyi hayata geçirdiğimiz anda o eserlerin hepsi meydana çıkacak.”
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.