Haberler

Belediyelere arazi yok, konutları TOKİ yapacak

Tarih: 26 Haziran 2006 Kaynak: Zaman
Maliye Bakanlığı, belediyelere konut amaçlı Hazine arazisi satışını durdurdu. Bakanlık, belediyelerin konut projelerini bundan böyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla gerçekleştirmelerini istedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 81 ilin valisine, belediyelere Hazine arazisi satışları konusunda bir yazı gönderdi. Yazıda, Belediye Kanunu'nda belediyelerin, beldenin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla, belediye sınırları içinde konut yapmaya yetkili kılındığına dikkat çekildi. Yazıda, şöyle denildi: "Bu kapsamda, belediyelerin konut ve toplu konut amaçlı olarak ilgili yasaların öngördüğü düzenlemelere istinaden, yoğun bir şekilde Hazine taşınmazlarının satın alınması yönündeki talepleri bakanlığımıza intikal etmektedir. Belediyelerin bu yöndeki yoğun taleplerinin, daha etkin ve verimli bir şekilde karşılanmasını sağlamak amacıyla, bakanlığımızca yapılacak değerlendirmeler neticesinde, valiliğinize (defterdarlık) verilecek ikinci bir talimata kadar, ilgili belediyelerin münhasıran konut ve toplu konut amaçlı talepleri, bu projelerin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yürütülebilmesi için durdurulmuştur." Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden bir üst düzey yetkili, Unakıtan'ın yazısı ile belediyelere konut amaçlı Hazine arazisi satışlarının durdurulduğunu söyledi. Bundan böyle belediyelerin, Hazine arazisi alarak, konut projesi gerçekleştiremeyeceğini kaydeden yetkili, "Belediyelere devrettiğimiz çok sayıda Hazine arazisinin üzerinde bugün konut kooperatiflerince 10 yıldır, hatta 20 yıldır bitirilememiş inşaatlar var. Toplu Konut İdaresi, Türkiye'nin dört bir yanında toplu konut projeleri gerçekleştiriyor. Bu işi de dört dörtlük yapıyor. Bu nedenle, belediye sınırlarındaki konut ve toplu konut projeleri, bundan sonra tamamen TOKİ kanalıyla yürütülsün istiyoruz." dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.