Haberler

Bodrum beyaza boyanacak

Tarih: 26 Haziran 2006 Kaynak: NTVMSNBC
Muğla Valisi Temel Koçaklar, Bodrum evlerinin dış cephe boyalarında sadece beyaz rengin kullanılacağını söyledi. Muğla Valisi Temel Koçaklar, Bodrum Kaymakamlığına gönderdiği genelgeyle Bodrum evlerinin dış cephe boyalarında sadece beyaz rengin kullanılması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini istediğini belirtti.

Vali Koçaklar, “Bodrum, özellikle duvarlarına mor çiçekli begonvillerin sarıldığı bembeyaz özgün mimariye sahip badanalı evleriyle kendine özgü bir kimlik oluşturuyor” dedi.

Tipik “Bodrum Evleri”nin oluşturduğu mimari dokuda dış duvarlarda yalnızca “beyaz” rengin kullanımının son derece önemli olduğuna işaret eden Koçaklar,”Başka bir rengin kullanılması ya da uygulanması Bodrum’un bugüne dek oluşturduğu olumlu turizm görüntüsünü, anlayışını ve kültürel kimliğini olumsuz yönde etkileyecektir” diye konuştu.

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığının, mevcut mimari dokuda dış cephe boyalarında yalnızca beyaz rengin uygulanmasının sağlanmasını için çalışma başlattığı da öğrenildi.

Yapı Ruhsatına Beyaz Boya Şartı
Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan da Bodrum’da ilk belediyenin 1881 yılında kurulduğunu belirtti. Ağan, “Bodrum’da ilk yapılaşmalarda da beyaz renk kullanılıyordu. O dönem yapılar ya taştan oluyordu ya da beyaza boyanıyordu. Beyaz renk kentte yaşayan insanların kendi tercihi. Biz yerel yöneticiler olarak bu geleneği koruyoruz” dedi.

Bazı vatandaşların yapıların dış cephe renginin beyaz olması konusunda gerekli hassasiyeti göstermediğine dikkatİ çeken Ağan, “Bu vatandaşlarımıza yapı ruhsatlarını yapıların dış ceplerini beyaza boyamaları şartıyla veriyoruz. Evlerinin dış cephesini farklı renge boyayan insanlar Bodrum’un ruhunu bence yeterince anlamıyor” diye konuştu.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.