Haberler

Marmara değil Marmaray depremi

Tarih: 28 Haziran 2006 Kaynak: Hürriyet
Marmaray Projesi kapsamında Üsküdar Selmanağa Mahallesi’nde gerçekleştirilen makas tüneli çalışmaları iki apartmanda çökme tehlikesi yarattı. Kaymakamlık talimatıyla 114 kişi evlerinden tahliye edildi.

Üsküdar Ticaret Meslek Lisesi’nin yanında tünel çalışması yapan Japon TAISEI firması yetkilileri önceki gün Üsküdar Kaymakamlığı’na üç binanın statik ölçümlerinde yıkılma riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirip, tahliye edilmesini istedi. Üsküdar Kaymakamı Saim Saffet Karahisarlı’nın talimatı ile 44 daireli Serdar Apartmanı ile Orkide Apartmanı belediye ekipleri tarafından önceki gece boşaltıldı.

Yaklaşık 1,5 aydır apartmanlarında oluşan çatlaklıklar nedeniyle korkulu anlar geçiren apartman sakinleri, değerli eşyalarını alarak evlerini boşalttı. 114 apartman sakininden bazıları, geceyi akrabalarının yanında bazaları da Validebağ Sağlık Meslek Lisesi Yurdu’nda geçirdi.

Kaymakam Karahisarlı, apartman sakinlerinin can güvenliği nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldıklarını belirterek, "Konu, vatandaşlarımızın gördüğü zararın tazmini için elbetteki hukuka intikal edecektir. Sanırım, firma yetkilileri vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini giderecek önlemler alacaktır" dedi. Karahisarlı, "Aynı tehlike Üsküdar Ticaret Lisesi için de mevcut. Kazı çalışmaları, lisenin ek binasının bağlantı noktasında çatlaklar oluşturdu. Eğitim sezonu açılıncaya kadar, firma tarafından gerekli tedbir alınmazsa okul eğitime açılmayacak" diye konuştu.

Apartman sakinleri, "Binalarımızda çatlaklar uzun süredir devam ediyordu. Gerekli yerlere müracaat ettik. Ancak önceki akşam kapımıza gelerek bir an önce evimizden çıkmamızı istediler. Böyle bir tehlike varsa neden daha önceden haber vermediler. Dava edeceğiz" diyerek tepki gösterdiler.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.