Haberler

Kelebek Kayseri'ye Uçtu

Tarih: 30 Haziran 2006 Kaynak: Hürriyet
Enka İnşaat, Kelebek Mobilya'nın yüzde 67'sini Atlantik Halı'nın sahibi Kayserili Özbıyık ve Göknar ailelerine devretti. Daha önce yapılan açıklamalarda alıcı tarafın Kelebek Mobilya'nın banka borçlarının bir kısmını üstleneceği ve üzerine 1 milyon YTL ödeyeceği duyurulmuştu.

Enka İnşaat Genel Müdürü Haluk Gerçek asıl iş alanlarının dışında bulunduğu için mobilya işinden çekildiklerini belirterek, "Mobilya çok hareketli ve rekabetin yoğun yaşandığı bir sektör. Kelebek çok iyi bir isim. İyi şirket satın aldılar" dedi.

Biz Uğraşamadık
Haluk Gerçek Enka'nın inşaat ve enerji alanlarında faaliyetlerine yoğunlaştığını belirterek, "Bunlar bizim ana iş dallarımız. Mobilya ise bu alanlara uzak kalıyor. Kelebek'le çok uğraşamadık. Borçlanma bir şeyin sonucu oldu. Aslında şirketle ilgilendik de ama istediğimiz sonucu alamadık" diye konuştu.

İyi Şirket Aldılar
Mobilya sektörünün çok hızlı olduğunu, şiddetli rekabet yaşandığını hatırlatan Gerçek, Kelebek'in mobilyada çok iyi bir isim olduğunu söyledi. Gerçek "Sonuçta bu görüşmeler 6 ay sürdü. Şirketin hisse devri tamamlandı. İyi şirket satın aldılar. Satın alanlar da zaten halı işinde. Mobilya ile paralel bir sektör" dedi. Enka İnşaat'tan İMKB'ye gönderilen açıklamada şirketin toplam aktifleri içinde yüzde 0.2'lik dilimi oluşturan Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret'teki yüzde 67 oranındaki payların Özbıyık ve Göknar ailelerine devredildiği bildirildi. Kelebek Mobilya'dan gönderilen açıklamada Kelebek Mobilya hisselerinin Özbıyık ailesine devir işlemlerinin tamamlandığı ve çağrı muafiyeti talebinde bulunacağı belirtildi.

71 Yıllık Marka
Kelebek Türkiye'nin ilk portatif mobilya üreticisi olarak, ülkenin önemli markaları arasında yer alıyor. 1935'te uçak kanatları için kontrplak üretmek üzere kurulan Kelebek, Enka İnşaat'ın iştirakleri arasında yer alıyordu.

İki Ailenin İşbirliği
Özbıyık ve Göknar aileleri ise 1968'de LPG tankı üretimine başladılar. Isısan Şirketler Grubu, demir çelik, tekstil, gıda ve ziraat alanlarında faaliyet gösteriyor. 2 bin kişinin istihdam edildiği şirketlerin üretim merkezi Kayseri'de bulunuyor. Isısan'ın iştirakleri arasında Atlantik Halı, Erciyes Boru Sanayii ile Değirmencilik Un ve Yem Sanayii sıralanıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.