reklam

28 Mayıs 2004 Cuma

28 Mayıs - 04 Haziran 2004 tarihleri arasında gerçekleşen atölye çalışmasının ilk günü, açılış konuşmaları ve programa yönelik bilgilendirme konuşmalarıyla başladı.

İlk konuşmayı yapan İTÜ Rektörü Prof.Dr. Gülsün Sağlamer, bu atölye çalışmasının, kenti ve toplumu verimli bir şekilde geliştirmek için yapılan araştırmalara yarar sağlayacağına dikkat çekti. Konuşmasında, geleceği değil belki ama geçmişte ne olduğunu bildiğimizi vurgulayan Sağlamer, geçmiş yıllarda mekan ve kent yaşamına yönelik yapılan çalışmalardan da örnekler verdi. Konuşma sonunda, organizasyonu gerçekleştirmede yardımcı olan tüm ekibe, yurtdışından ve yurtiçinden katılan öğretim üyelerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

İkinci konuşmacı olarak söz alan Ferhan Yürekli, Le Corbusier'in bu kenti çok iyi çalıştığını hatırlatarak tüm katılımcılara başarılar diledi.

Prof.Dr. Vedia Dökmeci ve Burçin Yazgı'nın hazırladığı "Spatial Analysis of Urban Form in Istanbul" başlıklı konuşmada Yazgı, İstanbul'daki 1960 ve sonrasındaki 10 yıllık periyotlarda gözlenen değişimleri anlattı. Özellikle Pera'daki fiziksel ve kültürel değişime değinen Yazgı, Eminönü-Beyoğlu-Kemerburgaz bölgelerinde yaptıkları karşılaştırma çalışmalarından bahsetti.

Sunumu sırasında İstanbul'a ait video görüntüleri kullanan Prof.Dr. Yurdanur Dülgeroğlu Yüksel'in yaptığı son konuşma, atölye çalışmasının yapısı, genel programın içeriği ve organizasyon komitesi ile ilgili bilgilendirmeye yönelikti. Atölye çalışmasında görev alacak grupların oluşturulması ve Evren Uzer'in Cumalıkızık'tan fotoğraf görüntüleri ile yaptığı sunumla ilk gün sona erdi.

Uluslararası
Yaz Okulu II

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz