reklam

31 Mayıs 2004 Pazartesi

Seminer ve atölye çalışmalarından oluşan programın ilk konuşmacısı, Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu oldu. "Culture - Space & Change" başlıklı konuşmasında Dostoğlu, deprem sonrası yapılan prefabrik yapılar ve yerel mimarlık örnekleri üzerinden kültür, mekan ve değişim ilişkisini açıkladı. Konuttan memnuniyet ve yerel & modern konut anlayışlarına değinen Dostoğlu, çeşitli alanlardaki uzmanlardan oluşan takım çalışmasının sosyal ve fiziksel çevre için önemini vurguladı.

New Jersey Mimarlık Fakültesi'nden katılan seminerin ikinci konuşmacısı Prof.Dr. Karen A.Franck, "The City of Opposites" başlıklı sunumunu dialarla destekleyerek katılımcılara aktardı. Kenti, yeni-eski, açık-kapalı ve saydam-mat gibi karşıt kavramlar üzerinden değerlendiren Franck, eskiye yeni işlevler yükleme, eskiyi olduğu gibi yapma ve yeniyi eskinin içine oturtma konularında görüşlerini belirtti.

Seminerin son konuşmacısı olan Prof.Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Türkiye'deki kentsel koruma örneklerinden kısaca bahsederek, Zeyrek Bölgesi'ndeki koruma çalışmalarını "Urban Conservation Studies in Turkey" başlıklı sunumunda detaylı bir şekilde açıkladı. Fiziksel ve sosyal yapısı ile planlama aşamasında yürütülen çalışmaları aktaran Gülersoy, sosyal yapının belirlenmesinde yapılan anketle ilgili sonuçları değerlendirdi.

Seminer sonrası yapılan atölye çalışmasında, Cumalıkızık'ta yapılan analizler ve gruplardaki öğrenci çalışmaları öğretim üyelerine sunularak beyin fırtınası yapıldı. Cumalıkızık'ın yüzleştiği ve yüzleşeceği sorunlar tartışılarak ne yapılması gerektiği tartışıldı.

Uluslararası
Yaz Okulu II

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz