reklam

05 Ocak 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Tarihi iskele onarım bekliyor

Özelleştirme kapsamındaki Beylerbeyi İskelesi, 2002 yılının haziran ayında onarım amacıyla kapatıldı. Kapatıldığı günden bu yana herhangi bir çalışma yapılmayan iskelede, onarımın başlayabilmesi için 'izin' bekleniyor.

Beylerbeyi İskelesi'nin tadilat nedeniyle kapatılmasının ardından bir buçuk yıl geçmesine karşın onarım çalışmaları hâlâ başlamadı. Özelleştirme İdaresi'nden izin alınamadığı için tadilatın yapılamadığı iskelenin ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.

Tarihi Beylerbeyi İskelesi, kazıklarının iki tanesinde tespit edilen arıza nedeniyle 2002 yılının haziran ayında kapatıldı. Bir buçuk yıldır bir çivi bile çakılmayan iskele, yeniden eski günlerine dönmeyi bekliyor.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri İnşaat-Emlak Daire Başkanı Ümit Aktaş , Özelleştirme İdaresi'nden izin alınamadığı için tadilata başlayamadıklarını ifade ederek ''On yılı aşkın bir süredir özelleştirme kapsamında olduğumuz için yatırım konusunda sıkıntılarımız oluyor. İzin alındığı zaman tadilata başlayacağız'' dedi.

Beylerbeyi Abdullahağa Mahallesi Muhtarı Kemal Şahin , iskelenin açılacağı konusunda kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğinden yakınarak ''Bu sözlere artık inanmıyoruz. İnsanlarımız perişan oldu. İşe gitmek için bir sürü sıkıntı yaşıyorlar'' dedi.

Beylerbeyi sakinlerinin son iki aydır geçici olarak kurulan iskeleden Kuzguncuk'a taşındığını, oradan da vapurlara Beşiktaş ve Eminönü'ne gidebildiklerini anlatan Şahin, ''İşe gitmek tam bir işkence oldu. İnsanlar ellerinde çantaları, sefertasları ile işe yetişmek için cefa çekiyorlar'' diye konuştu.

Tahrip edildi
İskelenin boş kaldığı süre içerisinde tahrip edildiğini de belirten Şahin, kendi çabaları sonunda koruma altına alınan iskelenin, saldırıya uğrayarak camlarının kırıldığını kaydetti.

İskelenin özelleştirileceği konusunda duyumlar aldıklarını da dile getiren Şahin, ''Düzenlenip gazino açılacağına ilişkin yorumlar geliyor. Ama bunları dikkate almıyoruz. Biz iskelemizin eski haline dönmesi için çalışıyoruz'' diye konuştu.
Cumhuriyet

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Personel arayanlar, iş arayanlar, ilan vermek isteyenler, artık Arkitera Kariyer sayfalarında buluşuyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz