reklam

05 Ocak 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

İzmir'e kongre merkezi

Halkapınar'da daha önce Sümerbank Holding tarafından kullanılan arazinin kendilerine tahsis edilmesini isteyen Başkan Ahmet Piriştina, "Sayın Göksu bu konuyu çözsün, gerisini düşünmesin" diye konuştu.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, yeni dönem için proje hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmirliler'e müjde verdi. Geçtiğimiz günlerde Buca'ya kazandırılan "Yedigöller"in açılış töreninde Vali Yusuf Ziya Göksu'nun, İzmir'e bir kongre merkezi yapılması yönündeki önerisi, Piriştina'dan olumlu yanıt buldu.

Gereken neyse yaparız
Kente kongre merkezi kazandırılması için gereken neyse yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Ahmet Piriştina, Vali Göksu'dan bu projenin hayata geçirilmesi için Halkapınar'da daha önce Sümerbark Holding tarafından kullanılan ve son olarak mülkiyeti Valilik İl Özel İdaresi'ne geçen arazinin kendilerine verilmesini istedi.

En uygun yer Halkapınar
Piriştina, söz konusu arazinin hem kent merkezinde oluşunun, hem de ulaşım konusundaki rahatlığının önemli bir avantaj teşkil ettiğini belirterek, "Sümerbank arazisi, geniş bir alan olması göz önünde bulundurulduğunda da kongre merkezi için ideal. Valilik arazi konusunu halletsin. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak o alana İzmir'e yakışan uluslarası bir kongre merkezi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Turizme olumlu etki
Kongre Merkezi'nin, Sümer Holding arazisi üzerinde inşa edilmesinin İzmir turizmine olumlu bir etki yapacağını da ifade eden Başkan Piriştina, "Sayın Valimiz ile el birliği yaparak bu kongre merkezini İzmir'e kazandıracağız. İşte bu proje gerçekleştiği zaman, İzmir fuarlar kenti, turizm kenti olur" dedi.

Yangın ortaya çıkardı
İzmir'in ev sahipliğini yapacağı 4.İktisad Kongresi'nin gerçekleştirileceği Büyük Efes Oteli'nde çıkan yangın, önemli bir sorunu su yüzüne çıkardı. 2003'ün Aralık ayında meydana gelen yangın sonrası, Kongre'nin akıbeti tartışma konusu haline gelmiş, Vali Yusuf Ziya Göksu, İzmir'in bu önemli organizsyonu başka bir ile kaptırmayacağını, kongrenin Efes Oteli'ndeki tadilatın tamamlanmasının ardından gerçekleştirileceğini açıklamıştı.
İzmir'de bu organizasyonun yapılabileceği alternatif bir binanın olmayışı, kongre merkezi projesine hız verdi.

Sırada üç proje daha var
Başkan Piriştina, yerel seçimlerde yeniden başkan seçilmesi halinde, artık üst yapı çalışmalarına ağırlık vereceğini söyledi. İkinci 5 yıllık dönemde 3 dev projenin İzmir'e kazandırılması gerektiğinin altını çizen Piriştina, "Kongre merkezinin ardından bir Bilim Merkezi'nin inşası ve Mithatpaşa'daki eski troleybüs garajında hayata geçirmeyi planladığımız Adnan Saygun Kültür Sanat Merkezi öncelikli hedeflerimiz. Bu üç projeye, Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi bünyesinde yapılacak kültür merkezini de eklemek lazım" dedi.
Yeni Asır

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Çatı Sistemleri

Çatı Sistemleri hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz