reklam

23 Ocak 2004 Cuma 
Ana Sayfa > Haberler

"Tarihi Kentten Marka Kente İstanbul" İstonbul Dergisi'nde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İştiraklerinden İSTON'un ücretsiz yayın organı "İstonbul" dergisinin 12. sayısı çıktı. Dergide "Markalaşan İstanbul" ile önemli isimlerin yazıları yer alıyor.

İSTON'un 3 ayda bir yayınladığı ücretsiz yayın organı "İstonbul" Dergisi, Ocak-Mart 2004 (12.) sayısındaki bilgilendirici yazıları ve görülmeye değer şehir fotoğraflarıyla İstanbulluları bekliyor...

İstonbul'un bu sayısı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın giriş makalesiyle okuyucularına merhaba diyor. Makalede İstanbul'un tarihten gelen çok kültürlü yaşamına dikkat çeken Başkan Gürtuna, şu önemli tespiti yapıyor; "İstanbul; kendisini küresel cinnetin dekoru haline getirmeye çalışanlara inat, birçok kültüre ev sahipliği yapmış, farklı dinlerden, farklı dillerden, farklı etnik kökenlerden insanları barış içinde yaşatmış, dünyaya örnek teşkil edecek bir toplum modeli oluşturarak takdir kazanmıştır."

Yazısında İstanbul ve Türkiye için turizmin önemine de değinen Ali Müfit Gürtuna, "Çok uzak olmayan bir gelecekte, İstanbul dünyanın kültür ve turizm merkezlerinden biri olarak ortaya çıkacaktır" diyor.

İSTON Genel Müdürü Mehmed Dündar da yazısında, İSTON'un gelecek dönemde de başta İstanbul olmak üzere, diğer şehirlerimizin ve diğer dünya şehirlerinin hizmetinde olmaya devam edeceğini ifade ediyor.

"İstanbul Marka Olmanın Neresinde?"
İstonbul Dergisi'nin bu sayısının ana konusunu, "Tarihi Kentten Marka Kente İstanbul" oluşturuyor. Kültür Bakanı Erkan Mumcu, Ali Saydam, Ersin Kalkan, Paris Sorbonne Üniversitesi Şehircilik Enstitüsü Öğretim Üyesi Murat Aykaç Erginöz, Mimar-Fotoğrafçı Araf Neftçi, Filiz Balta Petekoğlu ile Hacer Adıgüzel'in konuyla ilgili makale ve röportajları bilgilendiriyor, ilgi çekiyor.

İstonbul Dergisi'nde ayrıca; kitap, yaşam, gelenek, gezi, kültür, etkinlik, ar-ge, mekan, çevre ve deprem gibi konu başlıkları altında birçok yazı ve fotoğraf yer alıyor...
İBB

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yapıda Yeni Ürünler Fuarı

18 - 22 Şubat 2004, 
Hilton Convention and Exhibition Center

Online davetiye için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz