reklam

31 Ocak 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Icograda Tasarım Haftası Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleşti.

ICOGRADA ve GMK (Grafikerler Meslek Kuruluşu)'nın düzenlediği Icograda Tasarım Haftası 27-29 Ocak 2004 tarihleri arasında Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleşti.

Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde çeşitli ülkelerden dokuz uzman grafik tasarımcının yönettiği "6 Alfabe" öğrenci atölyesiyle başlayan etkinlikler tasarım deneyimi, yönetimi ve eğitiminin tartışıldığı toplantılarla devam ediyor. 28 Ocak günü yapılan tasarım eğitimi konulu toplantının ardından 29 Ocak günü de Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan tasarımların tartışıldığı toplantılar gerçekleştirildi.

30 Ocak günü başlayan ve herkese açık olan Building Bridges (Köprüler Kurmak) adlı iki gün sürecek seminerlere ise Brezilya, Kanada, Avustralya, Lübnan, İngiltere, Danimarka, Güney Kore ve Türkiye gibi birçok ülkede mesleklerini sürdüren tasarımcılar sunumları ile katılacak. Seminerlerin ilk günü, açılış konuşmaları ardından sözü alan Kanadalı Robert L. Peters'ın "şanslı ve şanssız toplumlar" arası uçurumun kapanmasında tasarımın görevini tartıştığı sunumuyla başladı. Bir sonraki sunumda İngiliz grafiker Mervyn Kurlansky grafik tasarımın 60'lı yıllardan günümüze geçirdiği evreleri kendi örnekleriyle irdeleyerek gelecek içinde varılması gereken hedefleri belirledi.

Güney Kore'den katılan grafiker Don Ryun Chang ise global bilgi toplumunda kültürel kimliği ve sosyal değerleri dikate alarak tasarlamanın önemini vurguladığı sunumunda güney Kore'nin özgün kimliğini yansıtmaya çalıştı. Kendi çalışmalarının yanı sıra Türkiye'de satışa sunulan yerel kimlikli cola markalarını da örnek gösterdi. Tasarımın toplumsal sorumluluğunu irdeleyen bir diğer grafiker ise Danimarka'dan katılan Karen Blincoe oldu. Sürdürülebilir tasarımın öneminden bahseden tasarımcı özellikle Danimarkalı mimarlık ve grafik tasarımı öğrencilerinin birlikte gerçekleştirdiği ekolojik yerleşim birimi projesi üzerinde durdu. Türk grafiker Esen Karol ise "Türkiye'de Tasarımcılara İhtiyaç Var mı?" başlıklı oldukça ilgi çeken konuşmasında Türkiye'de yaşayan ve idealleri olan bir tasarımcının yüzleştiği sorunları dinleyicilerle paylaştı. Seminerler, Avustralya, Çin ve Brezilya'dan katılan diğer tasarımcılarla devam etti.

Aynı gün açılan 23. Grafik Ürünler Sergisi 15 Şubat'a kadar International Association of Art Exhibit Hall'da izlenebilir.

Icograda Tasarım Haftası yine bir çok farklı ülkeden katılan tasarımcıların kendi deneyimlerini paylaşığı seminerler ile Cumartesi günü son bulacak.
Burçin Yıldırm

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz