reklam

31 Ocak 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi Nereye Yapılmalı?

Arkitera.com'un "İstanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi Nereye Yapılmalı?" sorusu ile düzenlediği anketin sonuçları belli oldu. Katılımcıların oyları Taksim, Tarihi Yarımada ve Haliç Kıyısı arasında yaklaşık oranlarla dağılırken Anadolu Yakası az bir farkla bu bölgeleri takip etti. Maslak ise çok düşük bir oranla en geride kaldı.

Ankete katılanların bir kısmı Arkitera forum'da önerilen semtlerin dışında yeni öneriler ortaya koyarken bir kısmı da "İstanbul'da gerçekten böyle bir müzeye ihtiyaç var mı?" sorunsalını tartıştı.

Taksim'de yapılacak müze için Taşkışla'nın yanındaki arsanın nitelik ve topoğrafik özellikleri açısından uygun olduğunu ileri sürenlerin yanı sıra bir kısım katılımcıda Taksim'in sosyal ve kültürel anlamda yeteri doygunluğa ulaştığı gerekçesiyle böyle bir müzenin Anadolu Yakası'na yapılmasının daha uygun olacağını, böylelikle o yakanında kültürel anlamda kentin aktif yaşamına dahil olabileceğinin altını çizdi. Guggenheim Müzesi'nin Bilbao kentindeki etkisiyle özdeşleştirilen bu durumun uzun vadeli kentsel tasarım projelerinde göz önünde tutulması gereken etkenlerden olduğu belirtildi. Benzer bir sebeple, yapılacak müzenin Karaköy Perşembe Pazarı Bölgesi'nde olabileceği önerisi getirildi. Böylelikle bölgenin Beyoglu - Pera - Kuledibi cevresiyle entegrasyonu olusturularak Halic Kıyısı'nın da sehir hayatının sosyal ve kültürel bir parcasi olabileceği fikri ortaya kondu.

Bütün bunlardan farklı olarak ise İstanbul'da böyle bir müzenin gerekliliği konusunda endişesi olanlar ise müzenin ölçeğinin de önemli bir sorun olduğunu ileri sürerek aslında Türkiye'de çağdaş sanat anlamında yeteri kadar eser üretilmediğini ve bu işi yapan bir kaç iyi isim için de büyük ölçekte bir müzeye ne kadar gereksinim duyulabileceği düşüncelerini dile getirdiler.
Arkitera

 

 

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz