reklam

05 Şubat 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul'un kurtuluşu kıyıda

Turizm gelirlerinden giderek daha az pay alan İstanbul'un kıyılarını daha aktif pazarlayabilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği, İstanbul'un turizmde bugüne kadar gündeme getirilmeyen bir potansiyeline dikkat çekti. İki ucunda Kilyos ve Kumburgaz bulunan İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra, sejur olarak bilinen güneş-kum-deniz açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğu ve bunun da pazarlanması gerektiği belirtildi.

TUYED tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü TÜRSAB eski Başkanı Talha Çamaş'ın yaptığı 'İstanbul Turizmi Nasıl Kurtulur' başlıklı panelde, şehrin Türkiye turizm sektöründen aldığı payın yüzde 26'dan yüzde 20'ye gerilediğinin altı çizildi.

Panelde bu sorunun çözümüne ilişkin şu noktaların üzerinde duruldu.

Önce Topkapı sonra Kilyos
İstanbul'daki kıyı olanaklarının harekete geçirilmesi halinde, turistlere aynı gün içinde, sabah Topkapı Müzesi ve Kapalıçarşı gezdirilip, öğleden sonra Kilyos ya da Kumburgaz hattında denize girme olanağı yaratılabilir. Bu, dünyanın hiçbir yerinde bulunmayacak, kısa sürede iki önemli etkinlikten yararlanma olanağı sağlayacaktır.

Son yıllarda Avrupa'da hızla gelişen ucuzcu havayolu sistemi ile çalışan yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin Londra, Paris, Roma, Amsterdam, Viyana, Moskova ve diğer belli başlı şehirlerden İstanbul'a dolmuş uçak seferleri koyabilmesi için uygun ortam yaratmıştır. Bu ortam iki havaalanınını ulaşım bağlantılarının sağlanmasıyla lehimize kullanılabilir.

Yatırımlar sahil şeridine
TUYED'in raporuna göre, İstanbul'da Turizm Bakanlığı belgesine sahip 300'e yakın tesiste 55 bin civarında yatak bulunuyor. Bir zamanlar İstanbul'da birçok plajdan denize girildiği gözönüne alındığında, yeni yatırımların Kilyos, Ataköy, Kumburgaz, Silivri ve Tekirdağ'ın kumsallarını kapsaması gereği kendiliğinden ortaya çıkıyor. Raporda, bu potansiyelin kullanılabilir hale getirilmesini sağlayacak projeler hazırlanıp, mevcut tesislerin ıslahı ve yeni tesislerin yapılmasına hız verilmesi gerektiği belirtiliyor. 

Gerekli adımların atılması halinde, İstanbul'un yanı başındaki Bulgaristan'ın küçücük Burgaz-Varna kıyısına giden bir milyon kişiden çok daha fazlası şehre çekilebileceğinin öne sürüldüğü raporda, İstanbul'da güneş sıcaklığı Akdeniz bölgesine göre daha düşük olmasının, verimlilik açısından engel oluşturmayacağı vurgulanıyor.
Akşam

 

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Beton

Betonun özellikleri hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz